Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 3 апреля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1065,88+2,29%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі підріс ще на 1,1%. Знову основний вклад в ріст цього фондового індикатору, як і в обсяг торгів акціями на УБ внесли акції Райффайзен банк Аваль. З 22 березня їх біржовий курс зріс майже в півтора рази, якщо точніше, на 47% за рахунок об’яви про виплату значних дивідендів. Ріст ціни акцій банку минулої п’ятниці склав 4,7%. Технічна картина в індексі Української біржі зараз – дуже переконливий швидкий і значний ріст фактично за рахунок одного індексного паперу при невеликій кількості емітентів – формально п’ять, а фактично умовно, враховуючи низьку вагу акцій «Донбасенерго» - 4,5 в індексній корзині. З 22 березня 2017 індекс Української біржі додав 12%.

Минулої п’ятниці три індексні акції УБ зросли в ціні, дві - знизились. Найбільше, крім акцій банку, підросла ціна акцій «Донбасенерго» (+3,2%). Найбільше знизилась ціна акцій «Укрнафти» - на 2,0%.

Обсяги торгів на Українській біржі принаймні минулої п’ятниці по індексним паперам більш, ніж в 2,5 рази перевищили середньоденні за останні півроку, рік, півтора. До речі, підбиваючи підсумок минулого кварталу, на графіках Рис. 1 та Рис. 2 показані середні ковзні обсяги торгів лише індексними паперами за півроку та останні двадцять торгових сесій (приблизно календарний місяць) з 30 вересня 2015 року. При аналізі слід враховувати зменшення кількості емітентів в індексній корзині на початку 2016 року.

Минулої п’ятниці на світових фондових ринках видався змішаний день. Того дня композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на помітні 1,1%. Однак, цей фондовий індикатор продовжує перебувати коло свого річного максимуму. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав ще 0,2% і вийшов на свій новий річний максимум у 381 пункт. Останнім часом європейський ринок має кращу динаміку за більшість регіональних фондових ринків. Широкий фондовий індекс США S&P 500 минулої п’ятниці втратив 0,2%. За минулий місяць цей індекс зовсім незначно знизився від свого історичного максимуму. В березні 2017 можна було відзначати восьму річницю росту на американському ринку акцій, що доволі багато.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та на американські фондові індекси підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси зростуть. Індекс MSCI EM зранку додає 0,4-0,5%.

З фундаментальних новин варто звернути увагу на публікацію минулої п’ятниці в США індексу особистого споживання та базового індексу особистого споживання в (без змін ціни на паливо та продукти харчування) в березні 2017 – міра інфляції, яку використовує ФРС. Індекси були на рівні 2,1% та 1,8%, рік до року – тобто до березня 2016 року. ФРС прагне щоб базовий індекс особистого споживання був на рівні 2,0%. Це цільове значення. Зростання інфляції в США має на увазі, що ФРС дуже імовірно ще два рази цього року підніме базову відсоткову ставку, що не позитивно для фондових ринків.

Хороша поведінка закордонних фондових ринків поки сприяє і хорошим показникам місцевого ринку акцій. Однак, орієнтуватись лише на один індексний папір, говорячи про весь ринок неправильно, див. графіки Рис. 3. Тому більше схиляючись до позитивних результатів на місцевому ринку акцій сьогодні в цілому, слід сказати, що різні акції можуть вести себе по-різному.

Рис. 1

Рис. 2

Рис. 3

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 3 апреля 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду