Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:33
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 4 апреля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1069,71+0,36%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на значимих 2,3%. Як і в попередні торгові сесії основний вклад в ріст цього фондового індикатору, як і в обсяг торгів акціями на УБ вчора внесли акції Райффайзен банк Аваль. Акції банку в перший робочий день цього тижня забезпечили 82% приросту фондового індексу УБ та майже 90% обсягів торгів індексними акціями цієї біржі. От що значить дивіденди, здорові фінанси емітента та високоприбуткова «прозора» робота. Хоча, слід відзначити, що на загальному позитивному зовнішньому вчорашньому фоні для ринків акцій країн, які розвиваються вчора підросли в ціні 4 з 5 індексних акцій УБ, причому акції «Укрнафти» додали 1,7%.

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі вчора майже в два рази перевищили середньоденні за останні півроку, рік та півтора завдяки акціям банку.

Технічна картина в індексі Української біржі залишилась, якою і була, – дуже переконливий ріст, щоправда, переважно забезпечений зростанням ціни однієї індексної акції з небагатого по кількості емітентів індексного кошика основної місцевої фондової біржі.

Цього понеділка ринки країн, які розвиваються, підростали. Основним чинником цього вчора для цих ринків, видається, був технічний. Індекси цих країн дещо знизились за кілька торгових сесій наприкінці минулого тижня. Але цим ринкам також допоміг вчора ріст попередніх двох сесій на фондових біржах розвинутих західних країн та невеликий ріст цін на нафту, з ціною на яку ці ринки також непогано позитивно корелюють.

Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора підріс на 0,7% після зниження попереднього дня на 1,1%. Цей фондовий індикатор продовжує перебувати коло свого річного максимуму.

Після невеликого росту західні біржі розвинутих країн вчора трохи коригувались донизу. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 0,5% від свого річного максимуму після зростання на 0,2% минулої п’ятниці. Широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив ще 0,2% після просадки на 0,2% минулої п’ятниці від невеликого локального піку.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські (крім британського) та на американські фондові індекси дещо знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси (крім британського) слабко втратять. Ситуація, дуже імовірно, на цих біржах буде змінюватись по ходу торгів. Індекс MSCI EM зранку просідає на 0,2-0,3%.

Світові ринки акцій непогано тримаються коло своїх пікових значень, незважаючи на певне погіршення фону новин. Торгова ідея після президентських виборів в листопаді про те, що США очікують швидкі та ефективні економічні фіскальні реформи, яку підтримувало багато учасників фондових ринків, особливо спекулянтів, здається, себе поки не виправдала, але просадка світових ринків акцій вниз відбувається дуже плавно і повільно. Цьому в значній мірі сприяють ще низькі відсоткові ставки, але, мабуть, не тільки. Можливо, є ще й певна зацікавленість частини учасників ринку підтримувати ціни акцій на високому рівні поки є така об’єктивна можливість (до росту ставок). Цікаво, що дохідності державних облігацій США вчора ще більше просіли (до 2,33% 10-и річні облігацій та 1,23% 2-о річних), що є свідоцтвом певної невпевненості інвесторів в економічних показниках США і опосередковано говорить про те, що певна частина фондів продає потихеньку акції і купує облігації.

Інвестори очікують на 2-о денну зустріч президента США Дональда Трампа та лідеру Китаю Сі Цзіньпіню цих четверга та п’ятниці. Є ряд складних та суперечливих геополітичних питань (Північна Корея на першому місці) та економічних питань, які керівники двох держав мають обговорити.

На цьому фоні окрім акцій Райффайзен банк Аваль можна було б, скоріше, очікувати дещо негативного результату для більшості інших акцій, що торгуються на Українській біржі зі слабкою динамікою. Однак, зараз акції банку тягнуть індекс уверх, а також і інші українські папери, хід торгів на ринках Європи по ходу дня може змінитись, і результат торгів на УБ сьогодні є менш передбачуваним.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 4 апреля 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийРост
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду