Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 6 апреля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1075,84+0,96%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,4% після практично безперервного росту на 15% з 22 березня 2017 року. Технічна картина в індексі УБ зараз - невелика пауза після дуже швидкого і сильного росту.

Вчора підросла ціна одного індексного паперу УБ, «Укрнафти», на значних 3,7%. Чотири з п’яти індексних акцій Української біржі знизились в ціні. Найбільше втратили в ціні акції «Райфффайзен банк Аваль», ціна яких до цього з 22 березня буквально просто «злетіла уверх» на 60% після інформації про запропоновані великі дивідендні виплати.

Обсяг торгів індексними акціями на УБ вчора залишився приблизно вдвічі вищим за середньоденний за останні півроку, рік та півтора.

Є значимі новини по Україні.

З позитивних новин – макроекономіка та фінанси. Кошти чергового траншу МВФ в розмірі приблизно 1 млрд. доларів США та кошти макрофінансової допомоги ЄС в розмірі 600 млн. євро вже надійшли  в Україну, таким чином збільшивши валові резерви НБУ до 16,7 доларів США. МВФ очікує, що вже в кінці 2017 року Україна зможе самостійно позичати кошти на міжнародних ринках капіталу. Очікується, що держава Україна зможе спочатку позичити кошти на п’ять років під 9% річних в доларах США. МВФ також вважає, що Україна зможе самостійно позичати по 2 млрд. доларів США щорічно в період 2018-2020 і по 3 млрд. доларів США щорічно, починаючи з 2021 року завдяки кращому профілю боргу та вищому кредитному рейтингу. Це досить позитивні новини для України в цілому та для банківської системи країни зокрема. НБУ знизив обсяг обов’язкового продажу валюти до 50% з 65% та підвищив обсяг готівкових валютних операцій з 12 тис. до 150 тис. грн.. Тобто на валютному ринку країни є значні послаблення регулювання.

Спостережна рада компанії "Укрнафта" ще двома днями раніше призначила загальні збори акціонерів на 18 травня. Поки, на жаль, задається, попередні фінансові результати цієї компанії за 2016 рік не були, (ще раз) наскільки відомо, опубліковані, на відміну від переважної більшості інших емітентів.

З негативних новин для емітентів. Вугільні блоки «Центренерго» та «Донбасенерго», які працюють на антрациті (на підконтрольній уряду України території) тимчасово зупиняються для накопичення вугілля антрацитової групи після закінчення опалювального сезону та до літніх піків (роботи кондиціонерів на охолодження). З 21 березня зупинений блок Слов’янської ТЕС «Донбасенерго», з 6 квітня зупиняється блок Зміївської ТЕС «Центренерго» та одним блоком поки що працює Трипільська ТЕС «Центренерго». Зупинка блоків відбулась та відбувається в штатному режимі згідно з планом, пікові навантаження беруть на себе блоки ТЕС, які працюють на вугілля газової групи, проте у фінансових результатах в другому кварталі 2017 року обох компаній «Центренерго» та «Донбасенерго» учасники ринку імовірно побачать збитки і більші, ніж раніше очікувалось, і виробничі результати 2-ого кварталу 2017 обох емітентів будуть, відповідно також помітно слабшими, ніж зазвичай. Також зупиняються окремі блоки, які працюють на антрациті і ТЕС «Дніпроенерго». Що позитивно, так це питання екології, яка покращиться.

Зупинка блоків ТЕС негативно позначиться на цінах акції компаній теплової електричної генерації, імовірно, в червні-липні 2017.

Світові ринки акцій. Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора підріс на 0,4%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 майже не змінився. Широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив 0,3%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та на американські фондові індекси знижуються; на американські – зовсім слабко. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси помітно просядуть. Індекс MSCI EM зранку втрачає  0,6-0,7%.

На цьому фоні після суттєвого росту попередніх днів індексу УБ місцевим трейдерам необхідно бути особливо обережними. Фон новин неоднозначний, ряд ринків зранку знижуються. Слід було б, скоріше, очікувати продовження вчорашньої негативної динаміки на місцевому ринку акцій, але ж цей ринок часом такий непередбачуваний. Тож, місцевим трейдерам необхідно бути готовими до будь-якого результату, не забуваючи, що різні акції можуть мати різну динаміку.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 6 апреля 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду