Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 7 апреля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1072,7-0,29%

Вчора індекс Української біржі знову зріс на 1,0% після позавчорашньої невеликої корекції на 0,4% і, практично, безперервного росту до цього на 15% з 22 березня 2017 року. Технічна картина в індексі УБ зараз – відновлення росту після зовсім невеликої зупинки. Однак, вчорашня торгова сесія суттєво відрізнялась від торгових сесій попередніх майже двох тижнів малим обсягом торгів, що не є гарною ознакою. Обсяг торгів індексними акціями вчора був на рівні приблизно 40% середньоденних обсягів за минулі півроку, рік та півтора, в той час, як в минулі дні обсяги переважно в 2,5-3 рази перевищували середньоденні за ці періоди, і лише дві торгові сесії вони незначно перевищували середньоденні за останній тривалий час.

Вчора, тим не менш, зросли в ціні всі п’ять індексних паперів Української біржі. Причому ріст цін трьох акцій перевищив 1,5%: «Укрнафти» (+2,2%), Райффайзен банк Аваль (+1,8%), «Донбасенерго» (1,5%).

На світових фондових ринках продовжуються торги з відносно слабкою динамікою. Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора знизився на 0,6% після росту попереднього дня на 0,4%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав ще 0,2% і знову майже вийшов на максимальні річні значення. Широкий фондовий індекс США S&P 500 теж додав 0,2%. Всі ці фондові індикатори перебувають коло своїх річних, а індекс S&P 500 максимальних історичних значень.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та на американські фондові індекси знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси помітно просядуть. Однак, така ж картина була і вчора, але напрямок торгів акціями на західних фондових біржах по ходу дня змінився на позитивний. Індекс MSCI EM зранку втрачає ще 0,3-0,4%.

Основною новиною для фінансових ринків на ранок є політичні новини. США зранку нанесли ракетний удар по невеликій авіабазі сирійських урядових сил в центральній провінції Сирії 60 крилатими ракетами «Томагавк» у відповідь на хімічну газову атаку двома днями раніше з використанням суміші хлору та нервово-паралітичного газу типу заріну, в якій загинули цивільні.

Вчора також почалась дуже важлива дводенна зустріч керівників двох найбільших економік світу США та Китаю у Флориді, США. На зустрічі будуть обговорюватись, як гострі питання зовнішньої політики (озброєння Північної Кореї ядерними боєприпасами та міжконтинентальними ракетами), так і зовнішньої торгівлі (питання валютного курсу юаня, робочих місць в США, тощо).

Учасники ринків також уважно слідкують за американським ринком праці. Будь-яке помітне прискорення у заробітній платі на одну робочу годину може розцінюватись ринками, як ознака майбутнього більш швидкого зростання базової ставки в США, що негативно для ринків акцій. Вчора вийшли дані по зверненням по безробіттю в США, помітно, чи суттєво, кращі за очікувані. Однак, це може бути саме ознакою майбутнього прискорення інфляції в США з відповідною реакцію ФРС.

Сьогодні ж очікується черговий звіт по праці в США і на вартість робочої сили в країні, яка відображається у звіті, слід звернути особливу увагу.

Тема податкової реформи в США після першої невдалої спроби замінити в країні законодавство у сфері охорони здоров’я також згадується деякими учасниками фінансових ринків.

Іншими словами, учасники світових фінансових ринків зараз стурбовані. Поки ця стурбованість виражається практично лише в словах. Однак, невдалі повороти можуть спровокувати і скоре зниження світових ринків акцій (що менш імовірно), а зростання відсоткових ставок по державним боргам в США і Європі, яке очікується через кілька місяців керівниками центробанків, точно не сприятиме росту ринків акцій. Однак, поки що на світових фінансових ринках все відносно спокійно.

На цьому фоні певної стурбованості, сьогодні можна було б за звичайних обставин чекати невеликої негативної корекції і на місцевому українському ринку акцій. Однак, зараз місцевий фондовий ринок набрав певну швидкість руху наверх і продовжує приємно дивувати своєю позитивною динамікою. Тож, фактор інерції чи, інше, настрою ринку може зіграти свою позитивну роль. Трейдерам варто бути готовими до будь-якого результату торгів на УБ сьогодні.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 7 апреля 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду