Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 10 апреля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1079,89+0,67%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі знизився на поміркованих 0,3%. Три індексних акції УБ закінчили торги з «мінусом», дві - на «позитивній території»; всі - без великої динаміки. Обсяги торгів на біржі в останній робочий день минулого тижня теж були відносно невеликі, більшими, ніж минулого дня, проте на відміну від минулого тижня набагато меншими за середньоденні за останні півроку, рік, півтора.

Серед новини по емітентам Української біржі негативні по компаніям електричної теплової генерації: «Центренерго» та «Донбасенерго». НКРЕКП затвердила на березень середньозважений тариф для "Центренерго" 3 014 грн./МВтг, "Донбасенерго" - 89 077 грн./МВтг в зв’язку з різким  (на 40% та 90%) виробленням електроенергії цими компаніями електроенергії в березні через брак вугілля антрацитової групи. Тарифом необхідно компенсувати витрати компаній, які ті в будь-якому випадку, незалежно від обсягів несуть. Станції запрацюють десь в червні в часи більшого літнього навантаження на охолодження кондиціонерами для зняття піків, а поки будуть накопичувати вугілля.  «Центренерго» також відмінило тендер на постачання вугілля, по суті, через два сполучення двох чинників – нижчу за ринкову ціну або ж граничну ціну з урахуванням транспортної складової (без транспорту ціна була нормальна) та відносно невідомого ринку вугілля контрагента. Слід враховувати, що ціна вугілля також залежить від обсягу поставки та контрагента – для постійних та відомих є знижки. Учасники місцевого ринку акцій побачать негативні результати цих емітентів переважно в липні, хоча і результати першого кварталу, які появляться вже незабаром будуть не найкращими.

Для світових фондових ринків також є новини пов’язані з несподівано слабким березневим звітом по праці в США, опублікованим минулої п’ятниці. Американська економіка створила в минулому місяці лише 98 тис. нових робочих місць, що порівнюється зі 180 тис. очікуваних. Темп росту вартості робочої сили (почасова оплата праці склав невисоких 2,7% в річному вимірі). В той же час Голова ФРС Нью-Йорка Вільям Дадлі, друга по впливу в ФРС людина, у виступі в клубі Прінстона, Нью-Йорк, того ж дня висловив думку, що ФРС варто зробити лише зовсім невелику паузу в підвищенні базової відсоткової ставки в США для того, щоб нормалізувати грошово-кредитну політику в США та значно зменшити дуже роздутий баланс самого Центробанку країни, роздутий за рахунок викуплених державних облігацій США. Новини – негативні для ринку акцій.

Незважаючи на це, рух на фондових ринках минулої п’ятниці був слабким. Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, того дня знизився на 0,2%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав ще 0,1% і знову практично вийшов на максимальне річні значення. Широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,1%. Всі ці фондові індикатори перебувають коло своїх річних, а індекс S&P 500 максимальних історичних значень.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та на американські фондові індекси слабко підростають, європейські – зовсім незначно. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси будуть торгуватись коло нуля і різнонаправлено. Індекс MSCI EM зранку втрачає ще 0,3-0,4%.

На цьому фоні, сьогодні можна було б за звичайних обставин чекати невеликої динаміки і на місцевому українському ринку акцій. Однак, зараз місцевий фондовий ринок набрав певну швидкість руху наверх і продовжує приємно дивувати своєю позитивною динамікою. Тож, фактор інерції чи, інше, настрою ринку може зіграти свою позитивну роль. Трейдерам варто бути готовими до будь-якого результату торгів на УБ сьогодні.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 10 апреля 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду