Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 11 апреля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1062,34-1,63%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на 0,7% після поміркованого на 0,3% зниження минулої п’ятниці. Технічна картина в індексі зараз - продовження росту хоча й меншим, ніж раніше і, відносно, невеликим темпом. Очевидно місцевий фондовий індикатор набрав темп зростання, і має ще хорошу інерцію. Три індексних акції УБ закінчили вчорашні торги в негативній зоні, дві – додали в ціні. Найбільшу цінову динаміку мали знову, як і на минулому тижні, акції Райффайзен Банк Аваль (+3,2%), та вчорашнього дня «Центренерго» (-1,8%). Схоже, хтось з учасників не докупив акцій банку чи вирішив, купити ще. Динаміка цін інших індексних паперів Української біржі вчора була незначною. Причини росту ціни акцій банку та зниження ціни акцій «Центренерго» очевидні: хороші фінансові результату банку та великі заплановані банком дивідендні виплати, та у компанії генерації проблеми з виробництвом і, імовірно, фінансовими показниками через проблеми з забезпеченням палива. «Центренерго» об’явила новий великий тендер на закупівлю імпортного вугілля по вищим і, імовірно, ринковим для такої компанії цінам порядку 91 USD/т з урахуванням вартості доставки палива в український порт.

Обсяги торгів індексними акціями на Українській біржі вчора суттєво підросли і перевищили приблизно на 40% середньоденні за останні півроку, рік та півтора. Знову, як і на минулому тижні, більшу частину внеску в ці обсяги мали акції Райффайзен Банк Аваль. Друге місце з великим відривом посіли акції «Центренерго». Обсяги торгів іншими індексними паперами УБ вчора були суттєво меншими.

На світових фондових ринках вчора продовжився штиль. Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, потихеньку продовжує «сповзати» вниз, і вчора знизився ще на 0,4%. Це не дуже хороший, умовно випереджаючий, індикатор для місцевого українського фондового ринку. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 цього понеділка фактично не змінився, і продовжує перебувати зовсім поряд зі своїм річним максимумом. Широкий фондовий індекс США S&P 500 додав 0,1% після зниження минулої п’ятниці теж на 0,1%. Всі ці фондові індикатори перебувають коло своїх річних, а індекс S&P 500 максимальних історичних значень, хіба що індекс MSCI EM вже трохи понизився від недавнього піку.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та на американські фондові індекси знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси просядуть. Індекс MSCI EM зранку втрачає ще близько 0,3%.

Учасники світових ринків акцій звертають увагу на минулі геополітичні події, які минули відносно безхмарно та сьогоднішні. Однак, головним для них наразі є очікування, як кажуть «сезону», а точніше публікації звітності корпорацій за перший квартал 2017 року. Цього тижня в його кінці побачать світ звіти за цей період трьох провідних банків США: JPMorgan Chase, Wells Fargo і Citigroup. Разом з ними учасники ринку почують і виступи керівників банків з їх поглядом на найближче майбутнє. Оцінки акцій в США зараз дуже високі, а акції банків дуже суттєво підросли в ціні після президентських виборів в цій країні в листопаді минулого року, випередивши загальні індекси.

На цьому фоні, сьогодні можна було б за звичайних обставин чекати невеликої негативної корекції і на місцевому українському ринку акцій. Однак, зараз місцевий фондовий ринок рухається наверх і, на відміну від закордонних ринків, в останні тижні майже безперервно зростає. Фактор інерції чи, то гарний настрій учасників ринку, може зіграти свою позитивну роль. Трейдерам варто бути готовими до будь-якого результату торгів на УБ сьогодні.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 11 апреля 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду