Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 18 апреля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1039,9+0,1%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі підріс на 1,1% після кількох днів зниження. Всі п’ять індексних акцій УБ в передсвятковий робочий день зросли в ціні. В найбільшому виграші були акції «Центренерго» (+1,7%) та «Укрнафти» (1,5%). Обсяги торгів індексними акціями Української біржі того дня, як і в минулі дні суттєво перевищили середньоденні за останні півроку, рік та півтора – десь в півтора рази.

Технічна картина в індексі зараз - відскік після зниження.

«Центренерго» відмінило вже другий тендер на поставку 0,7 млн. тонн вугілля і об’явило третій. В першому тендері, який не відбувся вартість вугілля без ПДВ з ціною поставки в порт України була близько 81 USD/т, в другому – 91,1 USD/т, в новому третьому – приблизно до 101,3 USD/т. Новина не дуже добра для економіки України та емітента.

Цей понеділок на світових фондових ринках видався різним. Вчора композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на 0,2% після такого ж зниження минулої п’ятниці. Схоже індикатор стабілізується після невеликої негативної корекції. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора знизився на 0,35%. Він продовжує перебувати коло свого річного піку. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора різко зріс на 0,9% без великих видимих причин після свого повільного тижневого опускання, можливо, під впливом технічного фактору. Допомогли цьому і невеликі «святкові» обсяги торгів на американських біржах. Але слід враховувати, що дохідність 10-и річних державних облігацій США опустилась вчора до мінімальних рівнів за довгий час, поки не зросла і не повернулась до невеликих 2,23%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси мало змінюються; на європейські індекси – торгуються різнонаправлено, але більше знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси, скоріше, знизяться, але не всі. Будуть такі, які, імовірніше, слабко підростуть. Індекс MSCI EM зранку втрачає менше 0,2%.

Сьогодні сильних новин для ринків немає. В США продовжується «сезон звітності» - публікація звітності за перший квартал 2017. Очікується, що перший квартал 2017 буде найкращим з точки зору прибутків корпорацій США після 2011 року. Проте, дещо насторожує динаміка прибутків в другому кварталі. І звичайно, впливають великі ціни акцій і перспектива росту відсоткових ставок в США, що не дає цьому ринку рости, незважаючи на ріст корпоративних прибутків. На цьому тижні в США публікують звіти Goldman Sachs, Bank of America і eBay, а також медіа компанія Netflix.

Міністр фінансів США Мнухін вважає нереалістичним прийняття податкової реформи в США до серпня, але вважає цілком можливим її збалансування без дуже спірного для багатьох американців та ряду американських корпорацій «прикордонного податку».

Ряд учасників ринку вважають, що фондовий ринок США після відскоку ще певний час буде продовжувати несильно коригуватись вниз. Однак, як кажуть, побачимо.

На цьому фоні можна було б скоріше очікувати стабілізації чи ще одного невеликого відскоку місцевого українського ринку акцій уверх з певним запізненням до ряду відомих закордонних ринків. Проте місцевий ринок зараз часто дивує своїми несподіванками. Тому трейдерам необхідно бути готовими до будь-яких поворотів торгів сьогодні.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 18 апреля 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду