Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 19 апреля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1046,47+0,63%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на незначні 0,1%. Ціни трьох індексних акцій зросли, ціни двох – знизились. Найбільшу динаміку за результатами торгів вчора мали ціни акцій «Мотор Січі» (-1,6%) та Райффайзен банк Аваль (+0,9%). Наразі технічна картина в індексі УБ – продовження відскоку після невеликого, хоча і різкуватого зниження.

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі вчора були дещо нижчими за середньоденні за останні півроку, рік та півтора.

Вчора на світових фондових ринках видався негативний торговий день. Вчора композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на 0,5%. Цей фондовий індикатор продовжив своє невелике і дуже повільне сповзання вниз від свого річного максимуму. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора різко знизився на 1,1% від значення коло свого річного піку. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора втратив 0,3% після різкого відскоку уверх минулої п’ятниці на 0,9%. Хтось з учасників фондового ринку США кивав на опубліковану вчора невдалу квартальну звітність банку Goldman Sachs (для цього банку це буває нечасто), інші – зауважили, що цей чинник був лише певним виправданням для продажів після тривалого «боковику» на фондових біржах США. Інший великий банк країни Bank of America опублікував вчора сильні результати. Дохідність 10-и річних державних облігацій США ще знизилась і зараз перебуває на рівні 2,19%, що є опосередкованим свідоцтвом бажання чималої кількості учасників фінансових ринків тимчасово відійти від ризиків.

Нагадаємо, що поведінка фондового ринку США у великій мірі визначає поведінку інших ринків, а між індексами УБ та MSCI EM є сильна кореляція з певним часовим запізненням для індексу УБ.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси слабко підростають; на європейські індекси – торгуються різнонаправлено, але більше несильно знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси, скоріше, мало зміняться і будуть торгуватись різнонаправлено. Індекс MSCI EM зранку втрачає 0,3-0,4%.

Основними новинами для ринків є продовження публікації звітності за перший квартал 2017 та політичні новини. Сьогодні в США сьогодні опублікує звіт один з провідних банків країни, банк Morgan Stanley. В Європі очікується публікація звітів в тому числі Heineken, та Rio Tinto.

Також учасники ринку звертають увагу на дуже імовірні дострокові парламентські вибори у Великобританії, передвиборчі перегони у Франції з досить невизначеним результатом та напруженість коло Північної Кореї, яку США за допомогою Китаю та своїх союзників прагнуть переконати перестати проводити випробування балістичних ракет та ядерної зброї. Прем’єр-міністр Сполученого Королівства Тереза Мей сподівається на дострокових виборах в липні закріпити позиції консерваторів перед переговорами по Brexit. Останнім часом у правлячої партії були певні складнощі в парламенті, в тому числі і серед невеликої частини її членів.

На цьому не досить визначеному фоні та поки за відсутності місцевих значимих новин локальний український ринок акцій мав би продовжити свою невиразну динаміку, щось схоже не вчорашню. Результат міг би бути різним, більш імовірно слабко негативним. Проте місцевий ринок останнім часом уміє приносити несподіванки. Тож, трейдрем на всяк випадок варто бути готовими до будь-якого результату.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 19 апреля 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду