Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:33
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 20 апреля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1036,86-0,92%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на 0,6% після росту на 0,1% попереднього дня. Можливо, вчорашньому росту на місцевій фондовій біржі частково допомогло зростання цін акцій в Європі. Технічна картина в індикаторі УБ цієї середи не змінилась – це продовження відскоку чи то росту після невеликого зниження. Вчора ціни акцій індексного кошику Української біржі мали слабку динаміку. Ціна акцій Райффайзен банк Аваль зросла на 1,25%, ціни інших індексних паперів основної місцевої біржі в абсолютному вираженні змінились менш, ніж на 1%. При цьому ціни чотирьох з них виросли, одного паперу – знизились.

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі вчора були нижчими, ніж днем раніше - приблизно вдвічі нижчими за середньоденні за останні півроку, рік та півтора.

Наразі значимих суто українських новин для акцій, що торгуються на Українській біржі, немає. Хоча, 18 квітня було об’явлено про можливий викуп частини облігацій Миронівського хлібопродукту і розміщення нових облігацій. Можливо, емітент перед інвестуванням у другу чергу Вінницької птахофабрики хоче змінити профіль свого не такого вже й малого боргу і добитись більш дальніх строків його погашення.

Вчора на світових фондових ринках була слабка різнонаправлена динаміка. Того дня композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився ще на 0,5%. Індекс MSCI EM продовжив повільне зниження від свого річного максимуму. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора підріс на 0,2% після різкого зниження на 1,1% попереднього дня від значення коло свого річного піку. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора втратив ще 0,2% після різкого відскоку уверх на початку тижня.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси, як і вчора, слабко підростають; на європейські індекси – знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси, імовірно знизяться. Індекс MSCI EM зранку додає 0,2%.

Нагадаємо, динаміка індексу S&P 500 передається на більшість інших фондових ринків, а індекси УБ та MSCI EM сильно корелюють (УБ рухається з часовим лагом).

Значних свіжих новин для фінансових ринків в цілому на сьогодні немає. Інвестори в США та Європі аналізують потік квартальної корпоративної звітності за перший квартал 2017. Проте, після суттєвого росту цін акцій на цих регіональних ринках, хороша звітність за цей період, яка зараз в цілому публікується, вже має істотно менше значення з точки зору широких фондових індексів і ринків в цілому. (Це абсолютно не стосується цін окремих акцій). Всі дивляться вже вперед.

З тривогою учасники світових фінансових ринків очікують першого туру президентських виборів у Франції цієї неділі. Їх турбує можливість другого раунду між крайнє правим і крайнє лівим кандидатом.

Не дуже поміченим та коментованим, але досить важєливим і, можливо, визначальним фактором для фондових ринків в кількамісячній перспективі є суттєве зниження імовірності підвищення базової ставки ФРС США в червні. На початку квітня трейдери оцінювали імовірність такого підвищення у 60%, а зараз лише у 44%. Причина цього – слабкі дані по ринку праці в США та несподіване зниження споживчої інфляції в США в березні по відношенню до лютого на 0,3%. У річному вимірі інфляція склала 2,4% в порівнянні з очікуваними 2,6%. Це, можливо, свідчить про слабкіший ріст економіки США, ніж думалось раніше. До цього додались ще й слабкі роздрібні продажі. Хоча згідно з ФРС економічна активність зросла в США в усіх 12 економічних регіонах країни, і все ж, трейдери все ще очікують ще дворазове підвищення базової ставки в 2017 році, тільки трохи пізніше. Однак, не підвищення базової ставки ФРС в червні може дещо підтримати ринки акцій в перспективі пару місяців.

На цьому невиразному зовнішньому фоні можна повторити вчорашню тезу: місцевий український ринок акцій мав би продовжити сьогодні мати слабку динаміку, схожу на вчорашню та позавчорашню. Результат може бути різним, трохи більш імовірно, слабко позитивним. Проте, місцевий ринок останнім часом рухається часто у протифазі до інших ринків. Тож, трейдрем варто сьогодні бути готовими як по позитивного, так і негативного результату.

 

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 20 апреля 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду