Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:32
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 3 мая 2017

Аналітичний огляд рику

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1021,59-0,03%

В  останній робочий день перед довгими святами індекс Української біржі продовжив рух відскік наверх і додав 1,0% після росту до того днем раніше на  1,6% і зниження минулої середи на 2,4%. Таким чином з деяким запізненням індикатор повторив рух композитного доларового фондового індексу ринків країн, які розвиваються, MSCI EM.

Минулої п’ятниці підросли в ціні всі п’ять індексних акцій з індексного кошику Української біржі. Найбільше додали ціни «Укрнафти» (+2,0%) та Донбасенерего (+1,4%).

Обсяги трогів індексними акціями УБ минулої п’ятниці знизились в порівнянні з минулими четвергом та середою, що не дивно, враховуючи передсвятковий день, але, як не дивно, помітно перевищили середньоденні за останні півроку, рік та півтора.

Для місцевого ринку акцій є хороші новини. Опубліковані фінансові результати Райффайзен банк Аваль за перший квартал 2017 року. Результати виявились дує хорошими. Чистий прибуток банку в звітному кварталі склав 1449 млн. грн., в порівнянні з минулорічним 683 млн. грн. Цей прибуток був в основному отриманий за рахунок не грошових операцій по розформуванню резервів банку на суму 626 млн. грн.. (В минулому році в першому кварталі 2016 банк, навпаки, сформував резерви на 284 млн. грн.). Якщо вирахувати резерви з до податкових прибутків відповідних періодів: 1754 млн. грн. (1 кв. 2017) та 745,5 млн. грн., щоб порівняти чистий операційний результат, то отримаємо відповідно 1128 млн. грн. та 1029,5 млн. грн.. Іншими словами суто операційний результат за рік зріс на 9,5%, що дещо нижче рівня інфляції, але теж дуже і дуже непогано, враховуючи рекордну рентабельність по активам банку в 2016 році. Великий прибуток першого кварталу 2017 означає можливу виплату значних дивідендів банком не тільки в цьому і продовження тренду отримання хороших операційних результатів, але і в наступному році.

Вчора на світових ринках акцій була позитивна, але, переважно, несильна динаміка. Вчора композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, щоправда, підріс більш сильно на 0,9% і вийшов на свій новий річний максимум. Цей фондовий індикатор після зовсім невеликої паузи, схоже продовжить ріст. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав на 0,2%. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора зріс на незначних 0,1%. Індекс S&P 500 при поточному значенні 2391 пунктів зараз перебуває лише незначно нижче свого історичного максимуму у 2396 пунктів і така картина спостерігається з 25 квітня, що сприяє росту більше дешевшого індексу MSCI EM. З останнім добре корелює індекс УБ. Тобто це все досить позитивно для місцевого ринку акцій.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові слабко знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси будуть в невеликому мінусі. Індекс MSCI EM зранку додає 0,1%.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 3 мая 2017
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду