Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 4 мая 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1026,61+0,49%

Вчора індекс Української біржі практично не змінився в лінії зі світовими фондовими ринками, закінчивши торги з суто символічним мінусом у 0,03%. Чотири індексних акції УБ закінчили торги у негативній зоні, одна – в позитивній. Найбільше з індексних паперів змінились в ціні акції «Укрнафти» (+3,1%), «Донбасенерго» (-1,7%), «Центренерго» (-1,3%). Тепер графічно в індексі Української біржі «намалювалась» полиця після відскоку на зниженні.

Обсяги торгів індексними акціями УБ дещо підросли вчора і приблизно на 25-30% перевищили середньоденні обсяги торгів за останні півроку, рік та півтора.

Була опублікована квартальна звітність «Укрнафти» за перший квартал 2017 року. Це третій емітент з індексної корзини УБ, який опублікував квартальну звітність за цей період. Нагадаємо, що до цього були опубліковані вражаюче хороші фінансові показники Райффайзен банк Аваль і досить непогані «Мотор Січі». В принципі «Укрнафта» показала непоганий результат, хоча і дещо гірший за очікування, що стосується валового і операційного прибутку (і EBITDA) і помітно гірший що стосується чистого прибутку. Останнє завдяки гіршим фінансовим результатам по договорам по спільній діяльності, частково за рахунок дещо вищої амортизації. Компанія в кварталі отримала чистий прибуток у 71 млн. грн. (в першому кварталі 2016 року – чистий збиток 500 млн. грн.). На жаль річні результати компанія негативно корегує на збитки по дебіторській заборгованості та на забезпечення, перш за все, по податковій заборгованості. Так що квартальні результати не в повній мірі відображають очікування по річним фінансовим результатам.

Так само були опубліковані фінансові результати «Центренерго» за перший квартал 2017. Враховуючи складну ситуацію з постачанням вугілля, та слабкий результат четвертого кварталу 2016 року, їх можна назвати просто прекрасними. Компанія значно збільшила прибутки в порівнянні з попередніми кварталами і показала найкращий результат в доларах США з початку 2014 року, Рис. 1 та Рис. 2. Це перш за все за рахунок високого тарифу.

Вчора основні світі фондові індекси або дуже незначно просіли, знаходячись коло своїх річних та історичних максимумів або майже не змінились. Цієї середи композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на 0,2% від свого річного максимуму. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 практично не змінився, втративши символічні 0,04%. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора знизився ще на незначних 0,1%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси будуть торгуватись в позитивній зоні. Індекс MSCI EM зранку втрачає незначні 0,3%.

Учасники фондових ринків продовжують аналізувати звітність корпорацій за перший квартал 2017.

Вчора закінчилось чергове дводенне засідання Комітенту по відкритим ринкам ФРС США, яке проходить щомісяця. Як і очікувалось базова відсоткова ставка залишились незмінною, як не сильно змінились формулювання Комітету. Очікування учасниками ринку підвищення  базової ставки в США в червні згідно з банком Wells Fargo зросли з 60% до 75%, що негативно для цін акцій. Завтра будуть опубліковані офіційні дані по ринку праці в США.

На цьому фоні на сьогодні можна очікувати з приблизно рівною імовірністю, як позитивного, так і негативного результату торгів на Українській біржі з несильною динамікою. Та все ж позитивні результати сьогоднішніх торгів бачаться як трішечки більш імовірні.


Рис. 1

Рис. 2


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

 
Настроение рынка на 4 мая 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду