Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 10 мая 2017

Аналітичний огляд рику

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1008,54-1,14%

В останній день перед довгими вихідними і святом індекс Української біржі знизився на 0,6%. Чотири індексних акції УБ закінчили торги у негативній зоні, одна – в позитивній. Найбільше з індексних паперів змінились в ціні акції «Укрнафти» (-3,0%), «Донбасенерго» (-1,5%) та «Центренерго» (-1,0%). Графічно в індексі Української біржі зараз присутня «полиця» після відскоку на зниженні.

Обсяги торгів індексними акціями УБ в останній робочий день минулого тижня були незначно нижчі за середньоденні обсяги торгів за останні півроку, рік та півтора.

Опублікували звітність за перший квартал 2017 року і повні звіти за 2016 рік всі п’ять емітентів, акції яких входять до складу індексного кошику УБ. В цілому результати за квартал позитивні і перевищують очікування по всім емітентам за виключенням доходів «Доннбасенерго», в звітності якої відсутній дохід Старобешівської ТЕС. В результаті суттєво знизились доходи цього емітента як за перший квартал 2017, так і за повний 2016 рік.

Також можна відзначити хоча й опосередковано для акцій, але досить позитивні для фінансової системи фактори: отримання банками України в цілому суттєвих прибутків в першому кварталі 2017 в порівнянні зі збитками за аналогічний період минулого року та ріст на 13,6% міжнародних резервів (валових) в квітні до 17,2 млрд. доларів США.

Основні світові фондові індекси за кілька минулих торгових днів здійснили ще один ривок наверх, в ході якого широкий фондовий індекс США S&P 500 вийшов на новий історичний максимум, а широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 та композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI, вийшли на свої нові річні максимуми. Вчора індекс S&P 500 знизився на 0,1% від свого історичного максимуму, індекс STOXX 600 підріс на 0,45% і індекс MSCI додав 0,55%.

Якихось інших суттєво значимих, крім звітності за перший квартал 2017 року, новин для фондових ринків не було. Після публікації хорошого звіту по праці в США за квітень учасники ринку очікують з дуже великою імовірністю підвищення базової ставки в США в червні, що негативно для ринків. Однак хороша квартальна звітність за перший квартал 2017 року та очікування податкової реформи в США в значній мірі нейтралізують чи поки що перекривають цей фактор.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові після кілька денного росту індексів знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси будуть торгуватись в негативній. Індекс MSCI EM зранку практично не змінюється.

На цьому фоні непросто побудувати очікування стосовно руху на українському ринку акцій сьогодні. З однієї сторони місцевий фондовий ринок може відреагувати позитивно на ріст світових фондових ринків в кілька минулих торгових днів. З іншої – може піти і вниз, слідом за світовими індексами, які сьогодні, скоріше за все дещо втратять. Є ще й чинник покращення прибутків місцевих емітентів в першому кварталі 2017, який щоправда нейтралізується можливим погіршення результатів компаній електричної генерації в другому кварталі, «відсічкою» по дивідендам. Тому є фактор невизначеності і трейдерам, ще враховуючи тривалі вихідні варто бути готовими до будь-якого результату. Однак динаміка на ринку, скоріше за все буде невелика.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 10 мая 2017
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду