Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 29 мая 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 967,26+2,19%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі, додавши 1,3%, нарешті вирвався наверх після досить тривалої «полиці» - руху в дуже вузькому «боковому каналі» з дуже малими змінами та волатильністю. Тепер технічна картина в індексі нагадує зростання, що зароджується.

В останній робочий день минулого тижня всі п’ять індексних паперів основної місцевої фондової біржі підросли. Найбільший ріст за результатами торгів з індексних паперів мали акції Райффайзен банк Аваль (+1,8%) та «Укрнафти» (+1,3%) – остання після зниження минулого четверга на 1,2%.

Обсяги торгів індексними акціями на Українській біржі того дня зросли приблизно в два рази в порівнянні з кожною з попередніх двох торгових сесій і на 25-30% перевищили середньоденні обсяги торгів індексними паперами УБ за останні півроку, рік та півтора.

Минулої п’ятниці композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, додав 0,2%, і перевищив на 0,1% свій попередній річний максимум від 16 травня. Перед довгими вихідними в США широкий фондовий індекс США S&P 500, підріс на суто символічні 0,03%, але цього було досить, щоб він вийшов на свій новий історичний максимум, перевищивши максимальне історичне значення попереднього дня. До цього попередній максимум був зафіксований 15 травня 2017. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився ще на 0,2% після втрати днем раніше 0,1%.

Сьогодні в США відзначається День пам’яті (Memorial Day), присвячений пам'яті американських військовослужбовців, що загинули у всіх війнах і збройних конфліктах, в яких США брали участь. Цей день вихідний, і торгів на біржах США сьогодні не буде. Відповідно ф’ючерси на американські фондові індекси зранку мають невелику, але позитивну динаміку. Ф’ючерси на європейські фондові індекси зранку дещо знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси будуть мати слабку негативну динаміку. Індекс MSCI EM зранку просідає на незначний 0,1%.

Значимих новин для світових та місцевого фінансових та фондових, зокрема, ринків немає. Друга, проміжна, публікація даних по ВВП США в першому кварталі 2017 (з трьох) уточнила з покращенням попередні дані першої публікації. Ріст ВВП країни за період в перерахунку на річні темпи склав 1,2%. Щоправда в результаті уточнень знижується прогноз по росту американської економіки в другому кварталі 2017 року. Має сенс подивитись на фундаментальні показники основного фондового індексу США S&P 500 після публікації звітності корпорацій за перший квартал 2017. Деякі з них представлені нижче на Рис. 1-4. Як видно з графіків, в першому кварталі 2017 суттєво покращились прибутки американських корпорацій в порівнянні з очікуваннями. Цьому, в тому числі допоміг ріст цін на нафту. Абсолютна ж оцінка ринку є високою з коефіцієнтом P/E по операційному чистому прибутку в наступні 12 місяців на рівні лише трохи нижче 18. Індекс виручає на 2% нижчі, ніж звичайні відсоткові ставки та продовження економічного росту.

На цьому фоні та виходячи з технічної картини на місцевому ринку акцій сьогодні з дуже невеликою перевагою можна очікувати продовження росту на місцевому ринку акцій. Однак, ця перевага здається дійсно невеликою, і фондовий ринок України після росту минулої п’ятниці з немалою імовірністю також може цього понеділка і піти донизу. Тож, ставлячи на ріст, трейдерам необхідно бути дуже обережними і страхуватись.


Рис.1


Рис. 2


Рис. 3


Рис. 4


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

   
Настроение рынка на 29 мая 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду