Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 30 мая 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 989,63+2,31%

Вчора індекс Української біржі, підріс на значимих 2,2% після росту минулої п’ятниці на 1,3%, таким чином закріпивши свій ривок нагору після досить тривалої «полиці». Тепер технічна картина в індексі – це вже чітко - зростання. Звертає на себе увагу суттєве збільшення торгів індексними акціями Української біржі. Обсяги торгів ними вчора зросли на УБ в 1,65 рази порівняно з благополучною і в цьому відношенні попередньою торговою сесією, і більш, ніж в два рази перевищили середньоденні обсяги торгів індексними паперами цієї біржі і на ній за останні півроку, рік та півтора. Складається враження, що на ринку з’явився покупець чи покупці на відносно, як для цього ринку, непогані обсяги, і ціни акцій рухаються під впливом цих покупок. А, враховуючи малу ліквідність цього ринку, ціни паперів суттєво підростають. З цієї обставини, якщо вона звичайно має місце, також слідує, що місцевий ринок акцій буде ще підростати. Адже придбати на ньому помітний пакет акцій за короткий час, та ще й не «піднявши ринок» практично неможливо. А значить цей зростаючий тренд, дуже імовірно, буде визначати кількаденну сприятливу для учасників місцевого фондового ринку перспективу.

Вчора зросли ціни чотирьох з п’яти індексних акцій основної місцевої фондової біржі. Найбільше додали ціни Райффайзен банк Аваль (сильні +4,6%), «Укрнафти» (+2,45%) та «Донбасенерго» (+2,3%). За обсягами торгів на першому місці стояли акції того ж таки банку – 53% обсягу вчорашніх торгів індексними паперами УБ та 61% - минулої п’ятниці. Далі за цим показником слідують акції «Центренерго» та акції «Мотор Січі», і потім з відривом – акції «Укрнафти». Замикають список з зовсім малими обсягами акції «Донбасенерго». Таким чином видно, що учасники ринку в першу чергу націлились на акції Райффайзен банк Аваль; в меншій мірі – на акції компанії електричної генерації. Когось до певної міри зацікавили акції «Укрнафти». Це видно зі сполучення обсягів торгів ними за дві останні торгові сесії і їх дводенної цінової динаміки.

На світових фондових ринках вчора був відносно спокійний день, що не дивно, враховуючи вихідний в США. Країна відзначала свій День пам’яті. Тому фондові біржі країни вчора не працювали. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився в перший день цього тижня на суто символічні 0,03% після просадки на 0,2% та на 0,1% за результатами попередніх двох торгових сесій. Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився від свого річного максимуму на 0,2%. На річному інтервалі цей фондовий індикатор має суттєвий плюс – 25,4%. Непоганий здобуток, якщо врахувати валюту, яка укріплювалась, і проігнорувати велику волатильність індикатору і його меншу передбачуваність.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси несильно знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси будуть мати невелику негативну динаміку. Індекс MSCI EM просідає ще на 0,2%.

Сьогодні учасники фондових ринків Європи звертають увагу на події навколо переговорів щодо полегшення боргу Греції і надання фінансової допомоги цій країні, майбутнім, відносно несподіваним, виборам в Італії, які, скоріше за все, пройдуть, як і вибори у Німеччині, у вересні цього року, картині коло липневих виборів у Великобританії. Все це разом створює дещо негативний інформаційний фон для світових ринків акцій.

Якби не переконливий ріст місцевого українського фондового ринку за результатами минулих двох торгових сесій, то можна було б очікувати сьогодні, скоріше, просадки цін місцевих акцій. Але враховуючи цей ріст, сьогодні на Українській біржі можна очікувати, з більшими шансами, позитивної динаміки в протилежність закордонним ринкам. Хоча, звичайно після двох днів росту та на фоні зниження на зовнішніх фондових біржах, місцевий ринок акцій може взяти і невелику паузу і трохи знизитись. Якщо спитати про шанси, то 55/45 видається розумним припущенням.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 30 мая 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийРост
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду