Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:32
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 31 мая 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1004,4+1,49%

Вчора індекс Української біржі додав ще 2,3% після росту на 2,2% цього понеділка та росту минулої п’ятниці на 1,3%. Тепер графік індикатору нагадує латинську букву U – після досить різкого зниження, «полиці» та останнього триденного росту. Сполучення U-turn в англійській мові, як пояснює Вікіпедія, у водінні позначає виконання повороту (різкого) на 180°, щоб змінити напрямок руху на протилежний.

Вчорашній ріст основного місцевого фондового індикатору України був на 85% забезпечений ростом ціни акцій Райффайзен банк Аваль, які злетіли ще на 6,0%. Так само як акції банку забезпечили вчора більше 91% торгів індексними паперами біржі. Як у Паганіні, вчорашній ринок УБ – це була гра на одній струні. Для порівняння частка торгів акціями «Центренерго» склала вчора 1,7% торгів індексними акціями біржі, «Мотор Січі» - 2,0%, «Укрнафти» - 4,8%, «Донбасенерго» - мізерних 0,17%.

На думку деяких учасників ринків така активність коло акцій банку є наслідком реінвестування отриманих дивідендів за цими акціями в ті ж акції банку. Учасники ринку не без підстав вважають, що фінансові результати 2017 року будуть у банку помітно кращими за результати 2016. Загадаємо, що перші два квартали 2016 року фінансові результати банку були помітно нижчими за друге півріччя як за рахунок операційної складової, так і за рахунок формування резервів, і кошти, отримані банком в цей період направлялись на повернення субординованого боргу, графіки, Рис. 1. З точки зору фінансового результату останніх двох кварталів та особливо першого кварталу 2017 фінансовий результат сформований в значній мірі і за рахунок розформування резервів по проблемним кредитам. Проте це не повинно також анулювати унікальний операційний результат банку, якому той завдячує високим ставкам по кредитам, низьким по депозитам та дуже великій частці на коштам на вимогу в пасивах банку (рахунків клієнтів поточним, картковим), по яким сплачуються дуже малі відсотки, Рис. 2-5. Зі зниженням ставок в Україні, в тому числі і за рахунок дій НБУ, завдяки нижчій інфляції та нижчій девальвації гривні відносні операційні показники будуть з часом нормалізовані, тобто будуть суттєво погіршуватись. Проте це, дуже імовірно, не стосуватиметься 2017 року. З точки зору оцінки консервативна оцінка акцій банку з тільки-но виплаченими дивідендами на сьогодні складає 20 копійок, при ціні закриття вчора 22,7 копійок. Але протягом року ціна акцій має майже рівномірно зростати на суму накопиченого дивіденду – тобто за рік більше, ніж на 6 копійок, графік Рис. 6, а оцінка, ще раз згадаємо консервативна.

Рух фондового індикатору УБ відбувається два останні в протилежність руху на світових фондових ринках, на яких основні фондові індикатори дуже слабко знижуються від пікових значень.

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився ще на 0,2%. Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, просів на 0,2%. Широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив цього вівторка 0,1%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси слабко підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси будуть мати невелику позитивну динаміку. Індекс MSCI EM практично не змінюється.

Значимих новин, які б суттєво впливали на поведінку світових чи місцевого фондового ринку - немає.

На цьому фоні можна, скоріше продовжувати росту індексу Української біржі за рахунок акцій Райффайзен банк Аваль. Динаміка інших індексних паперів біржі, імовірно, буде поміркованою та різнонаправленою, але переважно, слабко позитивною.



Рис. 1


Рис. 2


Рис. 3

Рис. 4

Рис. 5


Рис. 6




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 31 мая 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду