Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 6 июня 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1001,18-0,24%

Минулої п’ятниці, перед довгими вихідними, індекс Української біржі зріс на 0,2% після зниження на помірковані 0,3% за результатами попередньої торгової сесії і сильного росту до того на 7,25%. Тепер на графіку індексу УБ знову утворилась невелика «полиця», як і було до росту цього індикатору.

 Проте «спокійний» ріст індикатору основної місцевої фондової біржі не відображає дуже сильні і різнонаправлені рухи в окремих індексних паперах УБ того дня. Найменшою такою зміною за результатами минулоп’ятничних торгів було зниження ціни акцій «Центренерго» (-1,8%). Ціни інших індексних акцій змінились більш, ніж на 2%: Раффайзен банк Аваль (-3,4%), «Донбасенерго» (+7,6%), «Мотор Січ» (+3,9%), «Укрнафта» (+2,2%). Можна сказати, що в індексних акціях намітилась ротація. В сенсі динаміки в індивідуальних акціях, торгова сесія останнього робочого дня минулого тижня відрізнялась від більш менш спокійного, за виключенням великих рухів в ціні акцій Райффайзен банк Аваль та певної динаміки ціни акцій «Укрнафти», періоду з початку цього року.

 Обсяги торгів індексними акціями Української біржі помітно зросли в порівнянні з обсягами минулого четверга і приблизно в 2,5 рази перевищили середньоденні обсяги торги ними за останні півроку, рік та півтора. Взагалі торгова активність в індексних паперах Української біржі відновлюється після періоду з третього кварталу 2015 року, коли вона знизилась і трималась приблизна на тому ж самому низькому рівні.

 З точки зору місцевих важливих для українського фінансового ринку новин, Світовий банк переглянув свій січневий прогноз по росту ВВП країни в 2018 році з 3% до 3,5%, а в 2019 році з 3% до 4%.

 Що стосується світових фондових ринків, то здається найбільші їх учасники просто слідують своєму торговому плану, який був намічений ще в кінці 2016 року, і, здається, нічого їх в цьому не збиває. Окремі новини позначаються на динаміці провідних світових індексів невеликим короткочасними рухами, а так все йде практично у 100% відповідності до річних інвестиційних стратегій провідних брокерських домів, компаній з управління активами, які були опубліковані в листопаді-грудні. Принципово – жодних серйозних розходжень ні в динаміці провідних фондових індексів, ні в співвідношенні між ними. Дивовижна гармонія, яка є, імовірно, наслідком пасивності дрібних учасників ринку та дрібних інвесторів і слухняності клієнтів згаданих фінансових установ.

 Дуже імовірно рух на провідних фондових біржах в останні півроку відбувається під вирішальним впливом найбільш крупних учасників ринків, як хочуть «підняти ринки» і вирівняти їх по оцінці, користуючись 1) низькими відсотковими ставками, 2) ростом прибутків корпорацій в першому кварталі 2017, 3) економічним ростом, незважаючи на вискоку абсолютну оцінку американського ринку акцій та в очікуванні зростання відсоткових ставок. Після росту відсоткових ставок, починаючи з другої половини червня, або трохи пізніше, імовірно, почнеться плавне сповзання західних фондових індексів, яке, імовірно, прискориться в наступному році на фоні зростання відсоткових ставок. Цікаво, що третину всього росту індексу S&P 500, до складу якого входять акції п’яти емітентів, з початку року забезпечили п’ять найбільших компаній високих технологій, а сам під індекс сектору додав за період 22,5%.

 Провідні світові фондові індекси минулої п’ятниці підросли, а вчора західні фондові індикатори, переважно, знизились. Широкий фондовий індекс США S&P 500 минулої п’ятниці вийшов на свій черговий історичний максимум, незважаючи на слабкий звіт по праці в США.

 Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, Минулої п’ятниці додав 0,65%, вчора 0,25%. Індекс в тертій раз за останній місяць підходить до діапазону значень 1015-1017 пунктів, який не може подолати, імовірно, в силу своєї оцінки. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 після поміркованого росту минулої п’ятниці вчора знизився на 0,1%, як і індекс S&P 500, що втратив ту ж величину.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси помітно просідають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси знизяться. Індекс MSCI EM зранку втрачає незначний 0,1%.

 На цьому негативному фоні сьогодні, скоріше, варто очікувати незначної просадки місцевого фондового індикатору. Хоча, не слід забувати на фондових ринках буває всяке і місцевим трейдерам, ставлячи на цей сценарій, необхідно страхуватись.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 6 июня 2017
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду