Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 7 июня 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1007,32+0,61%

Вчора, індекс Української біржі за результатами торгової сесії знизився на 0,2% після росту минулої п’ятниці на ті ж 0,2%. Тепер на графіку індикатору ще більш чітко вималювалась невелика «полиця» після його росту - відновлення. Вчорашній рух на місцевій пройшов в лінії з рухом на світових фондових біржах. Однак динаміка індексу УБ протягом торгової сесії цього вівторка була непроста, с досить різким зниженням на початку торгів до 11-00, потім ростом і переходом в позитивну зону близько 12-00, перебуванням там з невеликим плюсом аж до 16-00 і зниженням, і переходом в «червону зону» близько 16-30, за півгодини до закінчення торгів.

Дві індексні акції Української біржі вчора знизились. Це акції Райффайзен банк Аваль (-1,4%) та «Укрнафти» (-1,2%). Три індексні акції УБ вчора підросли. Найбільшу позитивну цінову динаміку мали акції «Донбасенерго» - плюс 1,3%; ціни двох інших паперів зросли незначно.

Обсяги торгів індексними акціями УБ цього вівторка залишились високими, як для останнього часу, приблизно в два рази перевищивши середньоденні за останні півроку, рік та півтора.

На світових фондових біржах вчора був негативний день без сильної цінової динаміки. Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на 0,2%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 просів на 0,7%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 – втратив 0,3%.

Індекс MSCI EM в третій раз за останній час не може подолати рівень 1015-1017 пунктів і намітив свою третю за останній час вершину. Індекс STOXX 600 вже майже місяць знижується – з 10 травня. Перед цим місячне зниження індикатору STOXX 600 було в січні цього року. Індекс S&P 500 перебуває коло свого зовсім недавнього історичного максимуму.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси слабко просідають, на американські – слабко підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси слабко знизяться. Індекс MSCI EM зранку втрачає незначні 0,2%.

Особливих новин для учасників світових фондових ринків немає. Учасники ринку очікують результатів парламентських виборів у Великобританії та засідання Європейського центрального банку в четвер. Ріст європейської економіки поки помітно перевищує більш ранні помірковані очікування, проте інфляція залишається все ще нижче цільового значення. На цьому фоні, як очікується, зайде дуже обережна мова про можливість зменшення програми кількісного пом’якшення ЕЦБ і її згортання пізніше. В цілому ж головною наступною подією для фінансових ринків та фондових зокрема буде дводенне засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США на наступному тижні (13-14 червня), де як очікується, буде прийнято рішення про збільшення базової ставки в США.

Учасники ринків обговорюють, що буде далі. Більшість вважає, що фондові індекси США почнуть плавно і повільно сповзати до кінця року, що спричинить тиск і на інші ринки акцій. Хоча чимало каже, що поки не видно ні драйвера для суттєвого зниження – економіка країни та й світу зростає, прибутки корпорацій теж, а в настроях торгівців на фондових біржах не видно якогось негативу. Хоча, найнижчі відсоткові ринкові ставки по державним облігаціям США з періоду президентських виборів (2,14-2,15% десятирічних паперів) та ріст цін на золото сигналізують про певну стурбованість.

На цьому спокійному фоні за відсутності значимих місцевих новин навряд чи є підстави очікувати значного руху і місцевого українського ринку акцій. Більш логічним сьогодні після вчорашнього зниження видається невеликий рух наверх. Однак учасники ринку можуть і змінити ритм торгів.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 7 июня 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду