Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 8 июня 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1016,29+0,89%
Вчора, індекс Української біржі за результатами торгової сесії підріс на 0,6%, вийшовши трохи уверх і відірвавшись від «полиці», на якій він перебував кілька останніх днів. Це те, що на англійській мові називається «uptick» - в буквальному перекладі «сплеск». Тепер, виходячи з технічної картини, з’являється надія на продовження росту індикатору. Хоча тут варто звернутись до поведінки індивідуальних індексних паперів біржі. Вчора зросли дві індексні акції УБ і знизились три. Непоганий ріст за результатами вчорашніх торгів продемонстрували акції «Мотор Січі» (+1,75%) та «Райффайзен банк Аваль» (+1,25%). Найбільше знизились акції «Укрнафти» (-1,8%) та «Донбасенерго» (-1,4%). Проте ці папери, мають менший чи, точніше, останній дуже малий вплив на індикатор в силу своєї ваги в індексній корзині.

 Обсяги торгів індексними паперами на Українській біржі вчора суттєво упали – майже в два з половиною рази в порівнянні з попередньою торговою сесією, і були десь відсотків на двадцять нижчими за середньоденні обсяги за останні півроку, рік та півтора. На Рис. 1-3 графічно показані обсяги торгів індексними акціями на Українській біржі з початку 4-ого кварталу 2015 року та з середини 2013 року з їх усередненням за півроку та за останні 20 торгових сесій (приблизно календарний місяць).

 Суттєві новини є в частині, що стосується акцій «ДТЕК Дніпроенерго» та «ДТЕК Дніпрообленерго». Щоправда для тих, хто уважно слідкує за ринком це скоріше – підтвердження сильних очікувань, які були раніше. Обидві компанії виплатять хороші дивіденди, які складають 50% прибутку за 2016 рік, виходячи з того, що в капіталі компаній є частка держави. Для «ДТЕК Дніпроенерго» це 191 грн. на акцію, що приблизно дорівнює чи навіть перевищує індикативну ціну акції компанії на УБ на початок року. З початку 2017 ціна акцій «ДТЕК Дніпроенерго» виросла в 4,2-5 разів (в залежності від того, що вважати індикативною ціною), а з кінця квітня  - за трохи менше, ніж півтора місяця у 3,5 рази. «ДТЕК Дніпрообленерго» виплатить на акцію 39 грн., що складає половину індикативної ціни акції емітента на початок цього року. Ціна акцій з початку року виросла приблизно в три рази. Обидві компанії отримала значний прибуток в 2016 році в порівнянні зі ще більшим збитком роком раніше.

 Вчора на світових фондових біржах був дуже спокійний день. Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, практично не змінився, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 просів на дуже незначні 0,06%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 – додав 0,2%.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси слабко підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси дещо додадуть. Індекс MSCI EM зранку підростає на незначний 0,1%.

 Для фондових ринків новин, які б сильно впливали на динаміку фондових індикаторів немає. Складається враження, що всі професійні учасники, стараючись при цьому не говорити про це, знаходяться в стані очікування підвищення базової ставки в США на наступному тижні.

 З поточних новин. Сьогодні відбудеться засідання Європейського центрального банку та парламентські вибори у Великобританії. Очікується, що політика ЄЦБ не зміниться, проте банк змінить прогноз росту економіки Єврозони в кращу сторону, а прогноз інфляції (не базової, а повного індексу споживчих цін) на наступні два роки знизить з діапазону 1,6-1,7% до 1,5% на фоні більш поміркованих прогнозів заробітних плат та цін на нафту і іншу сировину.

 На цьому спокійному і позитивному фоні сьогодні варто, скоріше очікувати продовження росту і місцевого ринку акцій. Хоча ризики для цього сценарію досить немалі, враховуючи ріст на місцевому ринку акцій в попередні дні.

Рис. 1

Рис. 2

Рис. 3.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

  
Настроение рынка на 8 июня 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийРост
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду