Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 9 июня 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1020,89+0,45%

Вчора, індекс Української біржі за результатами торгової сесії підріс ще на 0,9% після росту на 0,6% днем раніше, таким чином закріпивши свій рух наверх. Позитивний рух індексу УБ останні дні з дещо більшою зміною був подібний до росту композитного доларового фондового індексу ринків країн, які розвиваються, MSCI EM. Той, нарешті, з третього разу подолав рівень 1015-1017 пунктів і намітив шлях для своїх подальших невеликих позитивних здобутків.

 Варто відзначити «широкий» характер вчорашнього росту на місцевому ринку акцій. Цього четверга в ціні зросли всі п’ять індексних паперів Української біржі. Найбільше з індексних паперів біржі вчора зросли в ціні акції «Центренерго» (+1,95%). Ціни інших індексних паперів додали менше 1%.

 Обсяги торгів індексними акціями УБ вчора незначно підросли в порівнянні з попередньою торговою сесією і залишились на рівні приблизно на чверть нижчим за обсяги торгів цими паперами на основній місцевій фондовій біржі за останні півроку, рік та півтора.

 На відміну від індексу MSCI EM, який вчора додав помірковані 0,3%, основні західні фондові індекси практично не змінились, що буває досить рідко. Це стосується і широкого загальноєвропейського фондового індексу STOXX 600 (-0,01%) і широкого фондового індексу США S&P 500 (+0,03%).

 З точки зору фондових ринків та фінансових ринків в цілому, значимих новин немає, крім попередніх результатів парламентських виборів у Великобританії. Там правляча консервативна партія втратила більшість, хоча й залишилась найбільш представленою партією в парламенті країни. Це ускладнює переговори по Brexit. Новина негативно відобразилась на курсі британського фунта, який просів на 1,9% по відношенню до долара США. Зранку ф’ючерси на британський фондовий індекс FTSE 100 за рахунок цього руху валюти підросли – в індексі широко представлені акції іноземних (по відношенню до Сполученого Королівства) компаній, фінансові показники яких більше прив’язані до долару США а, також, в якійсь мірі і євро. Рух у валютах та акціях, однак, має локальний характер. Подія практично не впливає на зміни в інших валютах чи інших фондових індексів.

 Дуже імовірно, фінансові ринки зараз «завмерли» в очікуванні рішення про підвищення базової ставки в США, яке, скоріше за все буде прийняте на наступному тижні 14 червня, і, яке, з великою імовірністю, стане поворотною датою для фондових ринків в 2017 році, з якою ті почнуть слабко знижуватись – «сповзати». Як очікується багатьма, фондовий ринок США просяде з поточних рівнів на 5-8% до кінця року, а може й трохи більше. На цьому фоні композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, ще кілька днів, скоріше за все, продовжить слабке зростання.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси слабко підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси додадуть. Індекс MSCI EM зранку майже не змінюється.

 На цьому дуже спокійному і позитивному фоні, за відсутності значимих для місцевого ринку акцій новин, найбільш імовірною динамікою на Українській біржі сьогодні є слабкий ріст. Ризики для цього сценарію, враховуючи кілька попередніх днів росту цін місцевих акцій зросли. Проте, переконлива картина слабкого зростання в індикаторі УБ в останні дні, дає більше підстав для оптимізму перед подіями наступного тижня.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 9 июня 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду