Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 12 июня 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1025,58+0,46%

Минулої п’ятниці, індекс Української біржі за результатами торгової сесії підріс ще на 0,45% після росту на 0,9% та на 0,6% за результатами попередніх двох торгових сесій, таким чином ще більше закріпивши свій рух наверх. Технічна картина в індексі залишилась незмінною. Це ріст – після «полиці».

Рух індексних паперів УБ минулої п’ятниці був різнонаправленим. Дві індексні акції цієї біржі підросли, три - знизились. Але знизились ціни індексних паперів, які закінчили торги минулої п’ятниці в «червоному» слабо - кожна, менш, ніж на 0,5%. До цього варто додати низьку вагу в індексній корзинці акцій «Донбасенерго», які була в числі аутсайдерів. Акції «Мотор Січі» та «Центренерго» того дня додали більше 1%: 1,2% та 1,1% відповідно.

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі в останній робочий день минулого тижня дуже суттєво знизились – в 2,5-3 рази в порівнянні з попередніми двома торговими сесіями. Минулої п’ятниці вони були в 6-8 разів нижчими за солідні, як для останніх двох років, обсяги торгів на початку минулого тижня і на рівні близько 30% середньоденних за останні півроку, рік та півтора. Відчувається вплив літа – періоду відпусток і, відповідно, пониженої торгової активності на біржі, а також певної невизначеності стосовно напрямку подальшого цінового руху місцевих пайових цінних паперів, як і відсутності торгових ідей.

На основних світових фондових майданчиках минула п’ятниця видалась дуже спокійним днем. Основні світові фондові індекси того дня мало змінились. Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився менш, ніж на 0,1%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,3%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 – втратив 0,1%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси помітно просядуть. Індекс MSCI EM зранку втрачає 0,7%.

Основною подією не тільки цього тижня, а й найближчих місяців стане дводенне засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США, яке розпочнеться завтра. В середу дуже ймовірно буде прийняте рішення про підвищення базової ставки в США, яке, імовірно, стане поворотною точкою для фондових ринків в 2017 році. Приблизно з цієї дати, як очікується багатьма, фондовий ринок США «сповзати», щоб закінчити рік на 5-8% нижче поточних рівнів. В усякому разі так бачилась практично всіма стратегами поведінка заокеанського ринку акцій в кінці минулого року. В якості прикладу наведемо графік стратегів провідного брокерського дому США, Goldman Sachs, датований серединою листопада 2016, Рис. 1. До сьогодні реальна картина на ринку майже відповідала попереднім очікуванням аналітиків банку. Рух вниз на фондовому ринку США спричинить негативний тиск і на інші фондові ринки.

На цьому фоні сьогодні, скоріше, можна очікувати зниження і на вітчизняному ринку акцій, хоча по інерції, і це слід враховувати, він може ще рухатись уверх. Тож обережність не завадить.


Рис. 1

Позитивний рух індексу УБ останні дні з дещо більшою зміною був подібний до росту композитного доларового фондового індексу ринків країн, які розвиваються, MSCI EM. Той, нарешті, з третього разу подолав рівень 1015-1017 пунктів і намітив шлях для своїх подальших невеликих позитивних здобутків.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 12 июня 2017
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду