Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 22 июня 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1056,51+1,56%

Вчора індекс Української біржі підріс на дуже малих обсягах на 0,3% після зниження на 0,15% днем раніше і вийшов на свій новий двомісячний максимум. Вчорашній рух на місцевому ринку акцій відбувся в напрямку протилежному до руху основних широких світових фондових індексів, які вчора втратили в межах 0,1%-0,2%. Щоправда, слово протилежному, можливо, не зовсім доречне, оскільки зміни фондових індикаторів і в Україні, і в світі були цієї середи малими. Що більш цікаво і важливо, зараз в індексі Української біржі є тренд хай до невеликого та все ж зростання, в той час, як в широких фондових індексах Європи, STOXX 600, та композитному доларовому фондовому індексі ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, вже добре видно чи вже намітилась тенденція до зниження. З однієї сторони це підтверджує тезу про те, що місцевий ринок «скучив» за ростом - його учасники переважно хочуть щоб ціни акцій підростали. Проте, з іншої сторони виникає питання, чи так буде продовжуватись і далі, якщо світові фондові індикатори продовжать свій рух донизу (що поки не є на 100% чи навіть 80% заданим). Адже, не важко побачити на графіках, що індекс Української біржі рухається, наприклад, з хорошою кореляцією з індексом MSCI EM з часовим лагом, часом більшим – до двох місяців, часом меншим - два тижні або, зрідка, навіть пару днів. При цьому зараз для індексу Української біржі умови більш сприятливі – ризики інвестування в Україні, в силу стабілізації економічної та фінансової ситуації в країні створюють, кращі передумови для росту цін місцевих акцій, ніж в більшості інших частин світу.

 Обсяги торгів індексними паперами на Українській біржі цієї середи були мінімальними з 9 березня цього року; причому 77% такого зовсім невеликого обсягу – це були торги акціями Райффайзен банк Аваль. Власне ці папери, підрісши за результатами вчорашньої сесії на 1,4%, і були причиною росту цієї середи на Українській біржі. Вчора один індексний папір біржі не торгувався, три знизились в ціні – всі менш, ніж на 0,8%. Хоча, скажімо, вчорашні торги акціями «Укрнафти» на Українській біржі були настільки малими за обсягами (одна угода з 10 акціями на суму 1,2 тис. грн.), що і назвати це торгами складно. Літо і невизначеність стосовно подальшого руху на ринку є основними причинами слабкої торгівлі на УБ.

 Вчора індекс STOXX 600 знизився на 0,2%, індекс MSCI EM на - 0,2%, широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив 0,1%.

 Основною причиною вчорашнього зниження на американському фондовому ринку, як і позавчора трейдери назвали, зниження цін на нафту. Ціна серпневих ф’ючерсів на американську марку WTI вчора знизилась більш, ніж на 2%. При цьому ціна європейської марки Brent опустилась нижче 45 доларів США за барель, що є 10-и місячним мінімумом. Серед причин такої поведінки цін називаються надлишок пропозиції енергоносія на ринку через ріст виробництва, однак, окремі фахівці вказують і на те, що попит на нафту за межами Китаю, також знижується.

 Однак, об’єктивно, ціни американських акцій в цілому не так вже й сильно залежать від ціни на нафту і причина вчорашньої негативної динаміки на світових ринках акцій не тільки в ціні енергоносія, але й в технічних, психологічних факторах, очікуванні росту відсоткових ставок, тощо. Що ж стосується інших значимих новин для американського та європейського фондових ринків, то їх наразі немає.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси дуже слабко знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси незначно просядуть. Індекс MSCI EM зранку додає 0,3%.

 На цьому неяскравому фоні не варто очікувати сьогодні від місцевого українського ринку акцій якоїсь сильної динаміки. Що є стосується напрямку його сьогоднішнього руху, то передбачити його непросто, але це й не має при таких торгах, як зараз є на УБ з низькими обсягами, слабкою динамікою і різною динамікою в різних паперах, великого значення.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 22 июня 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду