Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 03:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 23 июня 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1056,50%

Вчора індекс Української біржі несподівано підскочив уверх на 1,6%. Це відбулось з ціновим ростом по всім індексним паперам біржі і при непоганих, як для останнього часу, обсягах торгів. Несподівано, тому що, аналогічно світовим фондовим індексам, які зросли кілька днів назад за день торгів на 1%, для цього росту не було видимих причин. Для місцевих емітентів не було значимих новин, на світових фондових ринках був штиль, і також була відсутня значима для цих ринків інформація, фондові індикатори сусідніх з Україною країною торгувались різнонаправлено зі змінами плюс-мінус 0,5%. Румунський, польські та болгарський фондові індикатори знизились цього четверга в межах 0,3-0,5%, російські фондові індекси підросли на 0,5%, основний турецький індекс додав 0,7%. Технічна картина на УБ зараз в чомусь подібна до технічної картини турецького фондового індексу – це продовження недавнього росту після паузи і ріст майже до максимумів за рік. Індексу УБ до цього лишилось «пройти» якихось 2,2%. Хоча не треба забувати, що в значенні річного максимуму індексу Української біржі були ще дивіденди, яких зараз немає. Поки мова йде про суттєвий одноденний ріст. Що буде далі побачимо. Тривала багатоденна зміна в одному напрямку будь-якого фондового індексу без видимих причин завжди викликає законні запитання і підозру, хоча для місцевого фондового ринку це не дивина. Завжди існує імовірність, що хтось прийде на цей мало ліквідний ринок і, наприклад, скаже, «це ринок дешевий» і почне купувати. Завдяки цьому в сполученні з малою ліквідністю місцевий фондовий індекс вже не раз показував значимий ріст. Так само на фоні продажів було нерідко і зворотне. В плюс же вчорашньому росту можна висловити думку, що високі ризики, закладені в дуже низькі ціни місцевих пайових паперів стали зараз набагато меншими, ніж деякий час назад завдяки макроекономічній та фінансовій стабілізації в Україні, що вже само по собі може слугувати причиною помітного і закономірного зростання цін місцевих акцій.

Вчора, як вже зазначалось, зросли ціни всіх індексних акцій. Найбільше додали в ціни акції «Центренерго», «Мотор Січі» - по 2,2% та «Донбасенерго» (+2,4%).

Обсяги вчорашніх торгів індексними акціями на Української біржі не були найвищими за останній період, але значно виросли порівняно зі слабими обсягами за день до цього. Вони були на 30-50% вищими за середньоденні обсяги торгів індексними паперами біржі за останні півроку, рік та півтора, що, як для літньої пори, дуже непогано.

Вчора основні світові фондові індикатори змінились дуже слабо, ще менше, ніж днем раніше. Широкий загальноєвропейський індекс STOXX 600 практично не змінився після зниження на 0,2% цієї середи, широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив 0,05% після просадки лише на 0,1% днем раніше, а композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора підріс на 0,2% після втрати такої ж величини позавчора.

Значимих фундаментальних новин для світових фінансових ринків та місцевого фондового ринку наразі немає.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси несильно підростають; на європейські фондові індекси слабко знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси ще незначно просядуть. Індекс MSCI EM зростає менш, ніж на 0,1%.

На цьому дуже і дуже спокійному зовнішньому фоні, за відсутності значимих новин, виходячи суто з технічної картини, можна очікувати продовження росту цін місцевих акцій і сьогодні. Щоб не стояло за вчорашнім ростом: реальні купівлі інвестором чи інвесторами, якась спекуляція чи, що було б непогано, переосмислення в позитивну сторону місцевими учасниками ризиків інвестування в Україні, скоріше за все, це знайде своє продовження і сьогодні. Місцевий ринок взагалі не дуже схильний до одноденних рухів зі зміною напрямку, що пояснюється його природою. Хоча не будемо забувати і про ризики цього сценарію. Адже кілька днів назад світові фондові індекси підскочили на 1% без видимих причин, а вже наступного дня та ще кілька днів потому несильно знижувались.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 23 июня 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду