Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 29 июня 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост

В передсвятковий день позавчора ціни місцевих індексних акцій УБ провалились, і індекс Української біржі втратив 2,1%. Зниження, імовірно, було результатом сполучення трьох факторів: доволі помітних цінових втрат на світових фондових ринках того дня, негативної новини по «Укрнафті» стосовно призупиненню видобутку на чотирьох значимих родовищах компанії, та технічному факторові – до цього спостерігався досить тривалий та істотний ріст індикатору УБ, і місцевому ринку акцій необхідна була пауза.

З технічної точки зору, незважаючи на значний провал індикатору Української біржі, тренд наверх поки залишився незмінним. Так значення закриття вівторка знаходиться на лінії зростаючих локальних мінімумів індексу УБ. З точки зору зовнішнього фону: більшість фондових індикаторів відновились або майже відновились за результатами вчорашньої торгової сесії та торгів сьогодні зранку. Тож з цієї сторони є помітна підтримка відновлення росту на Українській біржі сьогодні.

Цього вівторка знизились в ціні всі п’ять індексних акцій УБ. Найбільше втратили в ціні акції «Укрнафти» (-4,95%), що природно. За ними йдуть акції «Мотор Січі» (-1,8%); ціна цих паперів до цього зросла за результатами попередніх трьох торгових сесій більш, ніж на 8%, з яких зростання торгової сесії цього понеділка склало 2,3%. Далі розташувались акції «Райффайзен банк Аваль» (-1,6%), після росту цього понеділка на 1,9% та «Донбасенерго» (-1,6%). Як видно, дві, зі згаданих акцій, втратили в ціні цього вівторка менше, ніж зросли в понеділок, що є доброю ознакою.

Обсяги торгів індексними паперами Української біржі на зниженні також були невеликими, що непогано, і склали приблизно 60% середньоденних торгів ними за останні півроку, рік та півтора, і були суттєво меншими, ніж в торгову сесію цього понеділка, коли на біржі був ріст.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на помітні 0,9% після зниження вівторка на 0,8%. За результатами останніх двох торгових сесій цей фондовий індикатор підріс менше, ніж на 0,1%. Широкий загальноєвропейський індекс STOXX 600 вчора втратив символічні, дуже незначні, 0,04% після зниження за день до цього на 0,8%. Індекс «не застав» вчорашнього росту цін акцій в США. Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, цієї середи опустився на 0,45% після зниження вівторка на 0,2%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси зростуть. Індекс MSCI EM зранку додає 0,6%.

Зараз найбільш важливим для фінансових ринків фактором є перспектива підвищення відсоткових ставок через дії центробанків. На рис. 1 зображені шанси, як їх оцінюють учасники фінансових ринків, підвищення ставок ФРС, банком Канади, банком Англії та ЄЦБ в грудні 2017. Як видно з діаграми, учасники ринків оцінюють імовірність більш жорсткої монетарної політики центробанків все вище. До цього підлила масла в вогонь заява очільника Європейського центрального банку Маріо Драгі, зроблена цього вівторка, про те, що поступово інфляційні сили в Єврозоні беруть верх над дефляційними. ЄЦБ вчора постарався нівелювати вплив цієї заяви Глави банку, пояснивши, що малась на увазі терпимість до слабкої інфляції, а не більш жорстка монетарна політика ЄЦБ найближчим часом. Ринок відразу відреагували на заяву помітним зниженням євро, який зріс за день до цього, так само, як у вівторок зросли і відсоткові ставки по державним паперам країн Єврозони. Очікування більш жорсткої монетарної політики буде мати негативний вплив на ринки акцій та облігацій в другій половині 2017 року.

Та проте цей вплив в найближчі півроку буде слабий і обмежений, і сьогодні на світових фондових ринках буде, судячи з усього, позитивний день. При цьому не виключено, що фондові індекси США в другій половині дня по Східноамериканському часу можуть все ж почати знижуватись. Але ймовірно, європейські та український фондові ринки таке зниження, якщо воно буде (шанси цього можна оцінити 50% на 50%) не застануть.

Це створює сприятливу ситуацію для сьогоднішнього відновлення місцевого ринку акцій, так само, як і згаданий на початку огляду чинник досягнення фондовим індикатором УБ цього вівторка своєї лінії підтримки. Дещо може псувати картину на УБ продовження зниження ціни «Укрнафти», що імовірно. Та все ж, здається, шанси на ріст цін акцій на Українській біржі сьогодні переважають шанси на зниження.


Рис. 1


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 29 июня 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду