Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 4 июля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1023,29-1,58%

Вчора індекс Українській біржі втратив ще 0,8%. Торгівля відновилась після досить тривалої паузи, імовірно, викликаної вірусною атакою. В цій ситуації було цікаво, як поведуть себе ціни місцевих українських паперів. Хоча, якщо начистоту, невелике зниження на світових фондових ринках за ці дні, коли торгів в Україні не було, давало підставу очікувати, скоріше, негативної динаміки і на місцевому ринку акцій.

Вчора торги акціями пройшли на Українській біржі на зовсім невеликих обсягах. По суті ще якось з індексних паперів торгувались два: акції Райффайзнен банк Аваль та «Укрнафти». Тому,  говорити про якийсь рух індексу та цін індексних акцій УБ можна лише доволі умовно.

Вчора три індексних папери основної місцевої фондової біржі знизились в ціні, один підріс, і один, акції «Центренерго», закінчив торги без цінової зміни. Найбільшу зміну ціни за результатами торгів з індексних паперів УБ вчора мали акції «Укрнафти» (-1,9%) та «Мотор Січі» (-1,5%).

На світових фондових ринках вчора спостерігалась позитивна динаміка. Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, закінчив день ростом на 0,3%. Широкий загальноєвропейський індекс STOXX 600 вчора підскочив на помітні 1,1%. Індикатор спробував відновитись після «нирку» за кілька днів до цього і свого подальшого зниження. Позитивному результату індексу STOXX 600 допоміг вчорашній ріст широкого фондового індексу США S&P 500. Останній в ході укороченої торгової сесії додав 0,2%; причому на початку торгів його ріст був більшим, що і допомогло індексу STOXX 600 додати більш суттєво. Вузький консервативний індекс США Dow Jones підріс в середині дня до своїх рекордних значень, але закінчив вчорашню коротку торгову сесію дещо нижче свого історичного максимального значення на закритті.

Складається враження, що фондовий ринок США рухався вчора уверх просто по інерції. Вищі відсоткові ставки, які очікуються в майбутньому, вчора лише означали ріст акцій банків США, які логічно виходячи з вищих майбутніх відсоткових ставок додали в ціні, а вищі ціни на нафту допомогли зрости цінам акцій компаній нафтогазового сектору та інтегрованих компаній енергетики. Дані по активності в секторі промислового виробництва в США від HIS Markit та ISM вийшли різними по динаміці в порівнянні з травневими. В кінці тижня очікується публікація в США даних по ринку праці, а до цього буде опублікований протокол червневого засідання ФРС.

Домінантною ж для світових фінансових ринків наразі є довгострокова програма нормалізації грошово-кредитної політики центробанками, що негативно для ринків акцій, при прискоренні росту світової економіки та інфляції, що нейтралізує у великій мірі негативний тиск майбутніх вищих відсоткових ставок (хоча, імовірно, і не в повній мірі).

Сьогодні в США святкують День незалежності. Пауза в торгах в США, як правило,  означає більш спокійну торгівлю на світових фондових біржах. Однак, схоже, сьогодні буде виключення.

Сьогодні зранку ф’ючерси на фондові індекси США мають слабку динаміку з мінімальним змінами. Ф’ючерси на європейські фондові індекси знижуються, що не дивно після вчорашнього росту європейських фондових індексів та деякого зниження американських фондових індексів на закритті від їх значень в середині дня. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси знизяться. Індекс MSCI EM зранку втрачає 0,6-0,7%

З новин, які впливають на місцевий ринок акцій, має незначний вплив одна: ціни на пшеницю в США досягли 4-и річного максимуму на фоні засухи в цій країні, що позитивно для українських виробників сільгосппродукції.

На цьому сьогодні негативному зовнішньому фоні, здається, скоріше, варто очікувати продовження зниження місцевого ринку акцій. Проте три негативні торгові сесії підряд можуть для когось видатись перебором. Тому більше схиляючись до зниження, не слід відкидати і сценарію невеликого росту-відскоку  місцевого ринку акцій сьогодні.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 4 июля 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду