Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 7 июля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1038,67-0,15%

Вчора індекс Української біржі просів на 0,5% після позавчорашнього сильного росту – різкого денного відскоку наверх на 2,1% по завершенні чи на своєму зниженні. Однак, вчорашній день на біржі відзначився іншим: це був день мінімальних торгів індексними акціями в грошовому вираженні за всю історію торгів на Українській біржі. Близькі, але дещо вищі обсяги мали місце лише 12 та 14 січня 2016 року. Ці низькі обсяги різко контрастують зі ще недавнім трендом на збільшення обсягів торгів і їх досить пристойними обсягами, як для останнього часу. З однієї сторони, цей факт може говорити про те, що учасники ринку не хотіли вчорашнього цінового зниження на місцевому ринку акцій і не готові були продавати цінні папери; з іншої може бути і передвісником певних проблем. До позитивної сторони і на певне підтвердження першого факту, варто додати що вчорашнє зниження на місцевому українському фондовому ринку було помітно слабшим за зниження на більшості світових фондових майданчиків, особливо тих, які почали торгуватись в ранішній час по Україні та пізніше.

Вчора знизились п’ять п’ять індексних акцій Українській біржі з п’яти. Найбільше втратили в ціні акції «Райффайзен банк Аваль» (-1,2%) після свого вражаючого росту днем раніше (+4,1%). Ціни інших індексних паперів зменшились вчора менш, ніж на 0,7% в абсолютному вираженні.

Вчора був досить примітний день на світових фінансових ринках. Примітний своєю імовірною показовістю стосовно можливих майбутніх торгів на найближчі півроку чи півтора. На фоні очікування більш жорстокої політики центробанків вчора в ціні знижувались як облігації, так і акції, причому зниження в облігаціях є більш значимими не тільки саме по собі, а й з позицій, акцій, оскільки, скоріше за все, передбачає майбутнє тривале, хоча й поки несильне зниження багатьох фондових індексів, Рис. 1. Найбільше ж з поширених боргових інструментів зросла дохідність державних облігацій Німеччини, яка була і ще лишається дуже низькою.

Вчора широкий загальноєвропейський індекс STOXX 600 втратив 0,7% широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 1,0%, а композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, просів на 0,4%. Проте останнє мало місце лише завдяки акціям азійських компаній, які «не застали» зниження фондових індексів в Європі та США та «відпрацьовують» це зниження вже сьогодні вночі та зранку. Не дивно, що акції, які найбільше знижувались в ціні в США останнім часом – це акції високотехнологічних компаній, ціни яких нещодавно (то можливо й ще) по багатьом мірам оцінки «зашкалювали». Це не дивно, враховуючи, що учасники ринку на дорогому ринку приписують компаніям завищенні майбутні доходи та прибутки та ігнорують ризики. Найбільше це відноситься до таких компаній, як «Тесла».

Сьогодні зранку ф’ючерси на фондові індекси США несильно підростають, що не дивно після вчорашнього зниження фондових індексів. Ф’ючерси на європейські фондові індекси мало змінюються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж динаміка на європейських фондових біржах буде слабкою, скоріше негативною. Картина в ході торгів може змінюватись тут сьогодні, дещо більш імовірно, в позитивну сторону. Індекс MSCI EM зранку знижується на 0,3%, «відпрацьовуючи», як вже згадувалось вчорашнє зниження на західних фондових біржах.  Сьогодні західні фондові біржі, особливо біржі США, спробують дещо відновитись після вчорашніх втрат, і, мабуть, це до певної міри їм вдасться.

Сьогодні учасники ринку очікують публікації чергового місячного звіту по праці в США. Зараз навряд чи саме ця, зазвичай одна з найбільш значимих публікацій для фінансових ринків, визначатиме настрій їх учасників. Майбутня політика центробанків практично вже визначена. І саме вона зараз «грає першу скрипку» і тисне на фінансові ринки. Проте публікація, яка міститиме також і показники місячної заробітної плати може дещо змінити думку про темпи нормалізації грошово-кредитної політики в США, що впливатиме в короткостроковій перспективі на фінансові ринки. Місячний звіт приватної ADP, який вийшов вчора, традиційно за день до офіційної публікації, показав дещо менше створення робочих місць в приватному секторів США в червні, ніж очікувалось, а звернення по безробіттю згідно іншого, офіційно звіту зросли, дещо більше, ніж очікувалось.

На цьому сумнівному фоні цікаво, як будуть розгортатись сьогодні події на місцевому ринку акцій. Складається враження, що вчора його учасники не схильні  були продавати акції, якщо виходити з обсягів торгів та слабкого зниження індексу УБ. Сьогодні день відновлення за західних біржах, принаймні в США. Чи допоможе цей, скоріше тимчасовий, позитивний рух місцевому ринку теж зрости, чи український фондовий ринок піде сьогодні вслід за рухом на тих біржах, які вже заднім числом відслідковують рух на фондових ринках США та Європи? Це відкрите питання на яке дійсно дуже складно відповісти. Здається, все ж дуже невелику перевагу має сценарій слабкого, незначного зниження на Українській біржі цієї п’ятниці.


Рис. 1



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 7 июля 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду