Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 10 июля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1051,48+1,23%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі просів на незначних 0,15% після зниження минулого четверга на 0,5% та різкого денного відскоку наверх на 2,1% минулої середи. Рух на місцевій біржі був схожий на подібний рух на європейських фондових майданчиках. Позитивним же досягненням останнього торгового дня минулого тижня є те, що обсяги торгів індексними акціями того дня суттєво підросли від історично мінімальних денних на Українській біржі минулого четверга, хоча й лишились на рівні нижчому за середньоденні обсяги торгів індексним паперами цієї біржі за останні півроку, рік та півтора – десь на рівні 60-70% від них. Та останнє зрозуміло – зараз саме пік, чи майже пік, відпусток.

Минулої п’ятниці знизились в ціні три індексних акції УБ з п’яти, ціна одного паперу зросла, ціна ще одного залишилась без змін. Ціна акцій «Донбасенерго» знизилась на 1,0%; ціни інших індексних акцій змінились менш, ніж на 1%.

Що стосується світових фондових ринків. Минулої середи широкий загальноєвропейський індекс STOXX 600 втратив менше 0,1%,  композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, просів на 0,4%. Широкий фондовий індекс США S&P 500, навпаки, підріс на помітні зараз на фоні низької волатильності 0,6%. Частково цьому росту пояснення – відносно хороший звіт по праці в США, опублікований минулої п’ятниці. Та, мабуть, цей звіт - більше – привід. Індикатор S&P 500, як, до речі і індекс MSCI EM, в останні дні занадто чітко позначив тренд зниження - S&P 500 – слабше, MSCI EM – сильніше, і необхідно було «розірвати» цей тренд зростанням. Інакше, продажі б посилились. Та й для дуже швидкого зниження індексів немає причин. Що ж стосується індексу STOXX 600, то після сильного росту протягом перших чотирьох з половиною місяців цього року, він з 10-15 травня з перервами на ріст системно знижується, і йому теж не завадила б якась пауза в цьому русі.

Сьогодні зранку, слідуючи викладеній вище логіці, ф’ючерси на фондові індекси США та Європи підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж  європейські фондові індекси зростуть. Індекс MSCI EM зранку цілком логічно додає 0,4%.

Як вже згадувалось, місячний звіт по праці в США за червень вийшов позитивним з точки зору створення робочих місць в цій країні – зовсім непоганих 220 тис. в порівнянні зі 179 тис. очікуваних економістами. Проте, ріст погодинної заробітної плати в США в червні склав лише 0,2%. Цей показник, який тісно пов'язаний з інфляцією, поки що не сигналізує про досягнення 2,0% бенчмарку в показнику інфляції, до якого прагне ФРС. Та все ж, здається, факт низького росту заробітної плати в червні не сильно вплине на голосуючих керівників американського центробанку в їх поглядах на майбутню монетарну політику в США. В усякому випадку є показним, що відсоткові ставки по державним паперам США минулої п’ятниці не почали знижуватись. Особливо, тут важлива поведінка дворічних облігацій, відсоткові ставки яких більш чутливі до монетарної політики в цій країні.

Та світові ринки акцій (їх учасники) також вже зараз чекають публікації корпоративної звітності за другий квартал 2017. В першому кварталі 2017 корпоративні прибутки корпорацій, акції яких входять до індексу S&P 500, зросли на 10% в порівнянні з першим кварталом 2016. Цієї п’ятниці будуть опубліковані звіти трьох провідних банків США: Citigroup, JPMorgan Chase та Wells Fargo. Зараз вважається, що саме вони «відкривають сезон звітності» за океаном. Однак, навряд чи саме ці звіти будуть показовими, адже на фоні зростаючих відсоткових ставок не дивно, що прибутки банків США покращуються за рахунок більшої відсоткової маржі.

На цьому в цілому локально позитивному фоні, варто, скоріше, очікувати, деякого зростання цін акцій сьогодні на Українській біржі, однак, при цьому пам’ятаючи, що на фондовому ринку буває всяке, і очікування тут часто не виправдовуються.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 10 июля 2017
Падение
0 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду