Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:32
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 11 июля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1057,67+0,59%

Вчора індекс Української біржі підріс на 1,2%. Ріст відбувся в лінії з ростом основних світових фондових індексів, які таким чином «розривали» тренд зниження, який більш чи менш чітко намітився, і зниження яке почало дещо прискорюватись. Тепер в індексі Української біржі технічна картина – продовження росту після відновлення та короткої паузи.

Вчора зросли в ціні всі п’ять індексних акцій УБ. Найбільше додали в ціні акції «Укрнафти» - 3,5%; ціни інших індексних паперів основної місцевої фондової біржі цього понеділка зросли менш, ніж на 1%.

Обсяг торгів індексними акціями Української біржі вчора разюче відрізнявся від обсягів минулого четверга, і приблизно в два рази перевищив середньоденних обсяг торгів ними за останні півроку, рік та півтора. Близько 60% цього обсягу було забезпечено торгівлею акціями «Центренерго».

Як вже зазначалось, на основних світових фондових біржах вчора був переважно позитивний торговий день. В перший день цього тижня композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на 0,7%, широкий загальноєвропейський індекс STOXX 600 додав 0,4%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 – приплюсував 0,1% після росту минулої п’ятниці на 0,6%, коли цей індекс випередив інші два згадані індикатори. Видається не лишнім повторити, що ріст, скоріше за все, був зумовлений технічним чинником – спробою відійти від прискорення зниження цін акцій на біржах, яке намітилось, і було в тому вигляді не дуже обґрунтованим. Виходячи з фундаментальних чинників, видається, що темпи зниження основних світових фондових індексів повинні бути меншими – поки слабкими чи дуже слабкими.

Учасники ринків зараз найбільше очікують початку «сезону» корпоративної звітності за другий квартал 2017 року, який стартує в цю п’ятницю. Видається, що квартальна звітність корпорацій США буде хорошою, як і в першому кварталі 2017 з помітною позитивною динамікою в порівнянні з аналогічним кварталом минулого року. Також учасники фінансових ринків будуть звертати увагу на публікацію місячних даних по інфляції в США цієї п’ятниці та виступ Глави ФРС Джанет Єллен в Конгресі США в середу та четвер, її відповіді на питання законодавців.  Хоча, що стосується, як даних по інфляції, так і цього виступу, навряд чи вони проллють додаткове світло на майбутню монетарну політику США, яка видається визначеною.

Сьогодні зранку, по логіці, яка була і вчора, ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси несильно підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси зростуть. Індекс MSCI EM зранку додає 0,7%.

Така динаміка все ж не повинна вводити в оману. Ріст світових індексів буде обмеженим і сьогодні – завтра припиниться. Незважаючи на очікувані хороші квартальні звіти та прибутки, через високу оцінку окремих фондових ринків, індикатори перебувають в фазі повільного зниження через очікування учасниками фондового ринку нормалізації грошово-кредитної політики центробанків в 2017-2019. Тому верхня границя нинішнього росту з дуже великою імовірністю буде нижча за недавні локальні максимуми індексів.

На цьому, в цілому локально позитивному зовнішньому фоні, можна, скоріше, очікувати несильного росту місцевого ринку акцій сьогодні. При цьому варто тримати в умі, що фондові індекси США сьогодні з немалою імовірністю можуть перейти до зниження, і якщо, зниження ф’ючерсів на них почнеться до початку торгів в США і буде помітним, то це негативно вплине на європейський ринок акцій і, до певної, міри може передатись і в Україну. Сподіваємось, однак, що якщо зниження цін акцій в США і буде мати місце, то це відбудеться вже після закінчення торгів в Україні, чи перед самим їх закриттям і не вплине на позитивну динаміку місцевого ринку акцій сьогодні. Однак, згаданий чинник трейдерам необхідно тримати в умі, і торгувати сьогодні обережніше.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 11 июля 2017
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду