Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 23:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 12 июля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1054,2-0,33%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на 0,6% при слабких обсягах торгів. Весь цей ріст був забезпечений лише за рахунок росту ціни однієї індексної акції «Укрнафти», яка вчора зросла на 4,1%. Три індексні папери біржі несильно знизились, один – акції Райффайзен банк Аваль вчора не торгувались – що буває досить рідко. Вчорашньому росту на Українській біржі посприяли слабкі зміни на західних фондових біржах. Технічна картина в індексі УБ не змінилась – це ріст – відновлення після негативної корекції якийсь час до сьогодні.

Обсяг торгів індексними акціями Української біржі вчора сильно знизились в порівнянні з обсягами цього понеділка, і були близькі до мінімальних за останній період. Більшу частину цих обсягів, а точніше 68% в грошовому вираженні, забезпечили торги акціями «Укрнафти». До речі, можна, навіть, сказати, що вчора не торгувались дві індексні акції УБ: обсяги торгів акціями «Донбасенерго» вчора склали якихось смішних 249 грн.

Якщо говорити про чинники росту на Українській біржі, то між інших, варто звернути, як на індикатор настроїв торгівців, на значення ф’ючерсу на індекс Української біржі, який знаходиться зараз на відмітці у 1112 пунктів, що на 5% вище значення вчорашнього закриття та на 3% вище максимального річного значення (максимум від 10 квітня 2017). Якщо подивитись на вчорашню та сьогоднішню зміну композитного доларового індексу країн, які розвиваються, MSCI EM, то, здається така ставка на ріст індексу УБ може бути виправдана. Індикатор MSCI EM, подолавши недавнє зниження, яке, було, прискорилось кілька останніх днів демонструє переконливий ріст, і сьогодні зранку вийшов на свій новий річний максимум. Індекс Української біржі, як правило, з двомісячним запізненням добре корелює з індикатором MSCI EM, що видно по графіками нижче, Рис. 1-3. На графіках на Рис. 4-5 нижче показані усереднені обсяги торгів на Українській біржі в грошовому вираженні за останні майже два роки: усереднені за півроку та за останні 20 торгових сесій – приблизно календарний місяць. (Обсяги торгів - лише індексних паперів, лише на ринку безадресних заявок.) Червоною лінією позначений обсяг скоригований на значення індексу УБ, щоб відобразити торгову активність більш точно, умовно в кількості акцій.

Учасникам місцевого ринку акцій варто звернути увагу на продажі Фондом гарантування вкладів акцій індексних компаній на Українській біржі. 28 липня буде виставлений крупний пакет акцій «Мотор Січі», який буде продаватись одним лотом, що не має вплинути на ціну акцій емітента на ринку заявок УБ.

Вчора на світових фондових ринках були різнонаправлені зміни. Індекс MSCI EM підріс на 0,9%, широкий загальноєвропейський індекс STOXX 600 знизився на 0,65% після росту днем раніше на 0,4%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 – просів на незначний 0,1% після приблизно такого ж незначного росту днем раніше.

Сьогодні зранку індекс MSCI EM підростає ще на 0,4% і, як вже зазначалось, якщо утримає свій ріст вище 0,25%, то вийде на свій новий річний максимум за результатами торгового дня. Ф’ючерси на європейські фондові індекси несильно підростають, на американські – змінюються мінімально. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси зростуть.

Значимих новин ні для світових фондових ринків, ні для місцевого фондового ринку за виключенням інформації стосовно продажу пакету «Мотор Січі», наразі немає. Представники компаній – провідних учасників світового ринку акцій продовжують заявляти, що економічне середовище для ринків акцій сприятливе, проте високі оцінки окремих та багатьох ринків та майбутня більш жорстка монетарна політика центробанків не надають широких інвестиційних можливостей. Через згадані фактори всі очікують дуже плавного, повільного довгострокового зниження ряду фондових індикаторів, до яких, можливо, чи імовірно, не відноситься індекс MSCI EM. Починаючи з п’ятниці, початку публікації квартальної звітності за другий квартал 2017 учасники світових ринків акцій будуть звертати увагу на індивідуальні історії – акції окремих компаній, а також і в цілому по ринку відігрувати окремі звіти, граючи, то на підвищення, то на пониження фондових індексів, в залежності від характеру  корпоративних квартальних звітів в конкретний день.

На цьому, в цілому локально позитивному зовнішньому фоні та виходячи з ф’ючерсів на індекс УБ можна, скоріше, очікувати продовження несильного росту на Українській біржі сьогодні.

Рис. 1

Рис. 2

Рис. 3

Рис. 4


Рис. 5

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 12 июля 2017
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийРост
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду