Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 21:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 18 июля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1058,69+1,79%

Вчора індекс Української біржі практично не змінився. Протягом торгової сесії індикатор пробував підростати і більше частину торгів провів в позитивній зоні. Вперше за кілька торгових днів не знизилась ціна акцій «Мотор Січі», яка, здається, тягнула всі індексні акції біржі за собою вниз. Індекс УБ вчора «зачепився» за свою лінію короткострокової підтримки у 1040 пунктів, значення попередніх двох локальних мінімумів, що створює певну базу для його наступного росту.

Обсяги ж торгів індексними паперами Української біржі вчора знову знизились до майже мінімального рівня. За обсягом торгів акціями на ринку заявок лідерами вчора стали акції «Дніпроенерго» з досить таки солідним оборотом. Вчора торги цими паперами на Українській біржі в 4,5 рази перевищили торги всіма індексними акціями УБ.

Цього понеділка зросли в ціні чотири індексних акції Української біржі. Ріст жодного з них не перевищив 0,65%. Знизилась в ціні одна індексна акція «Укранафти» (-1,5%).

Вчора на світових фондових біржах спостерігалась слабка динаміка, чи, навіть, дуже слабка динаміка. Основні світові фондові індекси «відпрацювали» своїм ростом в попередні три торгові дні дві основні теми: 1) можливо, більш повільної нормалізації грошово-кредитної політики в США та в світі та 2) початку позитивного «сезону» корпоративної звітності. В цих двох чинниках учасники ринку пробують знайти виправдання високим поточним абсолютним оцінкам, в першу чергу, фондового ринку США, а також дуже тривалого по часу росту на фондових ринках США та Європи.

Цього понеділка композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, продовживши свій позитивний тренд різкого зростання, додав ще 0,4% і знову вийшов на свій новий річний максимум. Широкий загальноєвропейський індекс STOXX 600 та широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора практично не змінились, додавши та просівши, відповідно на суто символічну абсолютно незначну 0,01%.

Наразі основними темами для світових фондових ринків є звітність окремих компаній. Інших свіжих новин, які впливали б на ринки акцій - немає.

На цьому фоні росту минулого тижня зранку фондові ринки демонструють обережну динаміку. Фондові ринки Азії знижуються від своїх вчорашніх дворічних максимумів. Індекс MSCI EM підростає на 0,1%. Проте в ході сьогоднішніх торгів ситуація може змінитись на гірше. Ф’ючерси на  американські та європейські фондові індекси знижуються, на американські - незначно. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси просядуть.

Ситуація на локальному ринку акцій з позицій напрямку торгів у найближчі кілька днів залишається невизначною. Досягнення вчора індексом УБ свого рівня короткострокової підтримки у 1040 пунктів, припинення його зниження та спроби перейти до росту протягом торгової сесії понеділка говорять на користь невеликого зростання індикатору УБ сьогодні. Більше слабко негативний зовнішній фон та не до кінця ясна ситуація з акціями «Мотор Січі», відносно чинників, які стояли за триденним зниженням індексу Української біржі сіє законні сумніви в такій динаміці. Тому, віддаючи перевагу росту індикатору УБ сьогодні, не варто скидати з шальок терезів і інші варіанти.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 18 июля 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду