Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 21:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 18 сентября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1126,36+0,13%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі знизився на 0,3%. Це була третя торгова сесія зниження основного українського фондового індикатору поспіль. Минулої п’ятниці був день експірації вересневого ф’ючерсу на індекс Української біржі, що, імовірно, мало свій вплив на перебіг та результат торгів місцевими акціями. Однак, спред між значенням індексу та значенням ф’ючерсу був до минулої п’ятниці  невеликим. Тож і вплив мав бути не таким значним. Всього з минулого вівторка – локального піку, близького до річного, фондовий індикатор Української біржі знизився на 1,3%, що є досить поміркованою корекцією. Однак, звертає на себе увагу той факт, що зниження індексу УБ відбулось на фоні росту більшості світових фондових індексів.

Чотири індексних акції Української біржі за результатами торгів минулої п’ятниці знизились, ціна одного індексного паперу – підросла. Найбільше втратили в ціні в останній робочий день минулого тижня акції «Укрнафти» (-1,5%), «Донбасенерго» (-1,1%) та Райффайзен банк Аваль (-0,8%). Зросла на 1,1% ціна акцій «Центренерго».

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі того дня приблизно на чверть перевищили середньоденні обсяги торгів за останні півроку, рік та два роки.

Минулої п’ятниці композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав 0,2% і впритул наблизився до свого зовсім свіжого п’ятирічного максимуму. На річному інтервалі технічна картина в цьому фондового індикаторі лишається поки незмінною – продовження сильного росту. Ріст індексу MSCI EM на інтервалі рік зараз складає 25%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 минулої п’ятниці знизився від свого локального максимуму на 0,3%, а широкий фондовий індекс США S&P 500, додавши 0,2% вийшов на свій новий історичний максимум, вперше перевищивши значення 2500 пунктів.

З фундаментальних чинників варто звернути увагу на показник інфляції в США. За останніми даними ріст індексу споживчих цін в цій країні складає 1,9%, Рис. 1. Він прискорився і перевищив показник попередніх двох місяців. За серпень ріст споживчих цін в США склав 0,4%, Рис. 2. В останні п’ять місяців фактична інфляція в США була нижче очікувань. Наразі учасники фінансового ринку країни, згідно з даними CME Group оцінюють імовірність підвищення ФРС базової ставки в США в грудні 2017 у 53%, що буде негативним для ринків акцій.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси зростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси підростуть. Індекс MSCI EM зранку додає помітних 0,9%.

На цьому позитивному зовнішньому фоні та, виходячи з того, що індекс Української біржі трьох  знижувався три останні торгові сесії поспіль, сьогодні, скоріше, слід очікувати стабілізації та поміркованого росту цього основного місцевого фондового індикатору і позитивних результатів торгів акціями на Українській біржі.


Рис. 1


Рис. 2


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 18 сентября 2017
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду