Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 21:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 26 сентября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1140,44+1,74%

Вчора індекс Української біржі втратив ще 0,9% після зниження минулої п’ятниці на 0,5%. Тренд співпадає з напрямком торгів акціями на ринку країн, які розвиваються, в цілому (за виключенням окремих країн). Індикатор УБ після вчорашнього зниження вийшов на нижню границю свого вузького торгового діапазону останнього місяця.

 Вчора торгувались чотири індексні акції Української біржі з п’яти. Найбільше зниження за результатами вчорашніх торгів з індексних паперів мала ціна акцій «Центренерго» (-3,6%). По ходу вчорашніх торгів ціна цих паперів втрачала певний час більше 5%, а більшу частину торгової сесії зниження ціни акцій «Центренерго» складало між 4% та 5%. Причина такої значної денної цінової просадки - публікація ще минулої п’ятниці інформації про можливе (чи імовірне) перетворення цієї компанії в приватне акціонерне товариство. Тож частина учасників місцевого ринку акцій вирішила, мабуть, не чекати викупу, а продати ці папери скоріше.

 Другими за зниженням вчора були акції «Укрнафти» (-2,5%). Торги ними на ринку заявок УБ почалися ближче до закінчення торгової сесії понеділка. По цьому емітенту є також негативна інформація про збільшення і так немаленького податкового боргу компанії. При цьому продовження дії частини ліцензій на видобуток компанією так і не має місця. Ціні акцій цієї компанії, таким чином, не допомагає значний ріст цін на нафту останнім часом.

 Ситуацію зі зміною індекс Української біржі могли виправити акції «Мотор Січі», ціна яких вчора в другій половині дня несподівано підскочила на 10,8% вивівши індекс УБ в плюс 2,8%. Цей сплеск продовжувався недовго, і папери «Мотор Січі» закінчили понеділкові торги з позитивним ціновим результатом у 2,8%.

 Обсяги торгів індексними акціями на ринку заявок Української біржі вчора значно зросли, що не дивно, і приблизно в два з половиною рази перевищили обсяги торгів ними за останні півроку, рік та два. Майже 70% цих торгів прийшлось на папери «Центренерго». З не індексних акцій вчора відносно великі обсяги торгів на ринку УБ пройшли з акціями «Західенерго». Тут є вплив недавнього приватизаційного аукціону по цим акціям.

 На світових ринках акцій з різним темпом продовжується негативна корекція, за виключенням Єврозони. Ціни акцій європейських компаній зростають через зниження курсу євро по відношенню до долару США. Таке зниження напрошувалось технічно після сильного росту євро з початку року і фундаментально, через початок згортання роздутого балансу ФРС з жовтня та очікування зростання базової відсоткової ставки в США в грудні. Аналітики банків зазначали недавно очікуваний курс євро по відношенню до долара США на інтервалі трьох місяців в діапазоні 1,17-1,18, в середньому ближче до верхньої границі. Хоча чимало оглядачів посилаються зараз також на результати виборів в Німеччині, які пройшли в цю неділю, і на яких основні партії уступили частину місць в Бундестазі правій партії AfD.

 Аналітики вказують, як на додатковий чинник зниження цін акцій, посилення напруги у відносинах США та Північної Кореї, і загрози останньої збивати бомбардувальники США, які підлітають до КНДР. Хоча, імовірніше за все, це привід.

 Таким чином, вчора композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився ще на 1,3%. Зниження індикатору MSCI EM відбувається від недавнього п’ятирічного максимуму. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав ще 0,2%, і вийшов на свій новий локальний максимум (але в євро, не в доларах США). Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора втратив 0,2%. Цей індикатор знаходиться все ще коло свого історичного максимуму.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси, як і вчора, несильно знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси несильно просядуть. Індекс MSCI EM зранку втрачає 0,6%.

 Новини на фінансових ринках також робить нафта. Ціна нафти марки Brent вперше з початку року перевищила 59 доларів США за барель, досягши значення 55,49 доларів США за барель за поставку в листопаді. Це 26 місячний максимум і найвище значення з 26 липня 2015. Причина – поступове зменшення надлишку запасів нафти, зростання попиту вище прогнозів і поступове приведення цього ринку в рівноважний стан. Мають вплив також загрози Туреччини призупинити закупівлю нафти у Іранського Курдистану через намір провести там референдум про незалежність. Деякі аналітики говорять про можливість досягнення на короткий час нафтою марки Brent цінового рівня 60 доларів США за барель. Крива ф’ючерсів на нафту наразі знаходиться в беквордації – дальні ф’ючерси більш дешеві за ближні. Ціновий спред марок Brent та WTI розширився до більш, ніж 7 доларів США.

 Прогнози по місцевому ринку акцій сьогодні ускладнюються через досягнення вчора індексом Української біржі нижньої границі місячного цінового діапазону. Однак, новини для місцевого ринку акцій не позитивні. Зовнішній фон в сенсі динаміки світових ринків акцій слабко негативний, але по ходу торгів на закордонних фондових ринках ситуація може виправитись на краще, як це було минулої п’ятниці. Тому, припускаючи дещо більшу імовірність цінового зниження на Українській біржі індексних паперів сьогодні, слід сказати, що до такого розвитку подій варто ставитись обережно. Цінова зміна може скластись в іншу сторону.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 26 сентября 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду