Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 21:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 27 сентября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1156,88+1,44%

Вчора індекс Української біржі різко зріс на 1,7% пройшовши за один день відразу весь свій недавній вузький місячний діапазон від його нижньої до його верхньої границі. Індекс УБ впритул наблизився до свого трирічного максимуму (в гривнях), до якого йому зараз не вистачає лише 3 пункти або 0,24%. Тепер логічно постає питання, що буде далі.

 Вчора зросли в ціні три індексні акції Української біржі з п’яти, ціна одного паперу знизилась, ще одного – не змінилась. «Погоду» на ринку вчора зробили акції «Мотор Січі», які цього вівторка додали 4,7% по значенням закриття. Непогано вчора зросла також ціна акцій «Укрнафти» - на 2,0%. По ходу торгів ціна акцій «Мотор Січі» вчора підростала більш, ніж на 6%, підтвердивши, що короткий сплеск ціни цих акцій в моменті на 16% позавчора був не зовсім чимось випадковим. Хоча, в цілому обсяги торгів акціями «Мотор Січі»  на ринку заявок Української біржі цього вівторка були невеликими, склавши 4,8% від усього обсягу торгів індексними акціями УБ за вчорашній день. Позавчора обсяги торгів цими паперами на ринку заявок Української біржі були на порядок вище, і склали близько 14% значного (відносно) обсягу торгів індексними акціями цієї біржі того дня. В цілому ж вчора обсяги торгів індексними акціями на ринку заявок Української біржі були на рівні середніх за останній час.

 На світових фондових ринках вчора був доволі спокійний день. Щоправда композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився вчора ще на 0,75%. А от широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав ще суто символічні 0,03%, і вийшов на свій новий локальний максимум. Підростаючи в останні дні, однак, при перерахунку з євро в долари США, цей індикатор поступово втрачає за рахунок послаблення євро. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора додав лише 0,01% - дуже незначний рух.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси, підростають, перериваючи тренд до зниження (європейські в доларах США), який позначився в останні кілька торгових сесій. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси дещо підростуть. Індекс MSCI EM зранку плюсує менше 0,1%.

 Досить імовірно, що світових ринках акцій може встановитись найближчим часом середньостроковий слабкий негативний тренд (при перерахунку цін акцій в долари США) через програму скорочення балансу ФРС США та перспективу подальшого збільшення базової відсоткової ставки в США. Вчора у своєму виступі керівник ФРС підтвердила курс на більш жорстку монетарну політику в цій країні. Однак, тренд до поступового зниження на фондових ринках, за його умови, до кінця року буде повільним і плавним, і буде «розбиватись» сплесками росту. Зовсім незабаром суттєві корективи в ціновий рух на фондових ринках внесе початок «сезону звітності» - публікації квартальних звітів корпорацій за третій квартал 2017.

 Після вчорашнього різкого росту та значній позитивній зміні цін акцій «Мотор Січі» напрошується думка про те, що сьогодні індекс Української біржі може вийти на свій новий трирічний максимум. Цьому буде сприяти позитивна динаміка на зовнішніх ринках акцій. Не видно також, які індексні папери можуть цьому сильно завадити, крім, можливо, акцій «Укрнафти». Не видно поки чинників для помітної цінової просадки ні акцій Райффайзен банк Аваль, ні, тим більше, «Центренерго». Та все ж, той факт, що індекс Української біржі так довго торгувався в діапазоні, а світові фондові ринки почали зниження, заставляє ставитись до позитивного сценарію торгів індексними паперами Української біржі сьогодні насторожено. Тим більше, що ціна вчорашнього закриття акцій «Мотор Січі» була  близькою до свого денного максимуму, що може означати обмежений потенціал росту ціни цих паперів сьогодні. Тому, більше схиляючись до цінового росту на УБ сьогодні, трейдерам слід бути уважним і добре підстрахуватись.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 27 сентября 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду