Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 21:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 28 сентября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1174,8+1,55%

Вчора індекс Української біржі продовжив різке зростання, і поштовхом на 1,4%, після росту попереднього дня на 1,7%, подолав недавню лінію опору, вийшовши на свій новий трирічний максимум (в гривні). В цілому характер руху на Українській біржі вчора співпав з характером руху на світових фондових майданчиках вдень і у вечері, але був куди більшим за розмахом. В США, наприклад, індекс S&P 500 цієї середи також поштовхом наверх на 0,4% подолав в’ялий тренд на зниження і досяг свого нового денного максимуму, хоча й трохи не дотягнув до історичного максимуму на закритті.

 Вчорашній ріст на Українській біржі був підтверджений немалими обсягами торгів індексними акціями цієї біржі на ринку заявок, які більш, ніж в півтора рази перевищили середньоденні за останні півроку, рік та два роки. 75% цих обсягів це були торги акціями «Укрнафти», які додали вчора дуже значних 5,8% по цінам закриття. Днем раніше ціна цих паперів зросла на 2,0%. Давно не було такого інтересу до акцій цієї компанії. В останні два рази подібні обсяги торгів цими паперами були тринадцятого квітня та першого березня цього року. Таке враження, щось хтось (можливо після підвищення суверенного рейтингу України та успішного розміщення євробондів країни) зацікавився місцевими пайовими цінними паперами.

 Другими за величиною цінового зростання з індексних паперів були вчора акції Райффайзен банк Аваль (+2,2%). А взагалі вчора зросли в ціні три індексних акції УБ з п’яти, незначно знизились ціни двох індексних паперів УБ.

 Світові фондові ринки. Вчора композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився ще на 0,1%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,4%, і посилив свою траєкторію зростання. Про позитивний рух індексу S&P 500 згадувалось на початку огляду.

 Серед причин вчорашнього зростання на фондовому ринку США називають фундаментальну – офіційна підтримка ядром правлячої республіканської партії в Конгресі США плану спільної податкової реформи Адміністрації США та фракції республіканців в Конгресі. Реформа передбачає пільги при поверненні компаніями США прибутку в країну, нижчу за існуючу (30% та 35%), 20%, ставку податку на прибуток, спрощення шкали для податку фізичних осіб та збільшення суми вирахувань для цілей оподаткування. Результатом фіскального стимулювання має стати прискорення темпів росту американської економіки при відносно поміркованому зростанні бюджетного дефіциту та державного боргу США відносно ВВП. Стосовно останнього є різні думки. Республіканська партія в цілому вважає, що прискорення росту компенсує в значній мірі зростання дефіциту та державного боргу (хоча й в неповній мірі). Значна група фахівці говорить про дуже поміркований ефект податкової реформи на економіку при досить значному відносному зростанні дефіциту та боргу. Перевірити ці тези немає можливості в силу великого розкиду результатів розрахунків по різним моделям. Проте сама ідея заміни монетарного стимулювання точковим фіскальним в США в принципі підтримувалась в тому числі і МВФ і керівниками ФРС США. Так чи інакше, учасники американського ринку акцій підтримали крок законодавців, поки що не оформлений юридично. Ефект податкової реформи чисто позитивний для цін акцій (хоча не відомо наскільки, і, скоріше за все, не такий вже й великий), і, в довгостроковій перспективі, негативний для долара США (не на інтервалі півроку чи рік). Дохідність державних облігацій США на цьому фоні природно продовжила зростати.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси мало змінюються; на європейські - несильно підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси дещо підростуть. Індекс MSCI EM зранку знижується на 0,4-0,5%.

 Поведінка місцевого ринку акцій сьогодні видається певною загадкою. Після двох сильних рухів наверх, з однієї сторони, третій рух в тому ж напрямку меншої сили видається дуже логічним. З іншого боку, такі сильні і несподівані поштовхи ставлять закономірне питання про їх природу, і ці рухи нерідко різко обриваються. Є також фактор виходу індексу УБ новий трирічним максимум. В цьому сенсі можливе виникнення певних пересторог зі сторони частини учасників ринку, що матиме негативний ефект на ринок. Насторожує і продовження зниження індексу MSCI EM, з яким індикатор УБ добре корелює з часовим лагом. Тому, більше розраховуючи сьогодні на ріст, слід бути обережним.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 28 сентября 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду