Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 21:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 29 сентября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1185,31+0,89%

Вчора індекс Української біржі продовжив різке зростання, і додав ще 1,55% після росту дві попередні торгові сесії на 1,4% та 1,7%, оновивши таким чином свій трирічний максимум (в гривні) від позавчора.

 Основною рушійною силою цього руху були акції «Мотор Січі» та «Укрнафти», які по цінам закриття вчора додали на вдивовижку однакову величину 3,57%, з дуже близькими обсягами торгів на ринку заявок Української біржі. За останні п’ять торгових сесій при рості індексу на 3,3%, акції «Мотор Січі» зросли на 11,5% по цінам закриття. На 10,7% збільшився їх біржовий курс. Акції «Укрнафти» додали за цей період значимих 9,0%, як по цінам закриття, так і по біржовому курсу. Обидва папери в рості за останні дні значно випередили інші індексні акції. Що стосується «Укрнафти», то тут має явний позитивний вплив чинник продовження ліцензій Держгеонадрами на видобуток компанією на 9 родовищах на 20 років. В меншій мірі цьому сприяє досить суттєве недавнє зростання цін на нафту. Різка динаміка підвищення ціни цих двох індексних паперів в останні дні дає певні підстави вважати, що на ці акції є зацікавлені покупці. Щоправда, зростання ціни цих двох акцій, за виключенням однієї торгової сесії для акцій «Укрнафти», не підтверджується такими вже значними обсягами торгів ними на ринку заявок біржі. З іншої сторони, можливо, відносна недоступність цих паперів, при бажанні когось придбати ці акції, і є причиною такого дуже значного цінового зростання.

 По окремим емітентам: є позитивні новини для ціни акцій про великий обсяг контрактів «Турбоатому», наявність запасів готової продукції у цієї компанії та наміри уряду залишити 51% у власності держави (останнє у великій мірі гарантує виплати дивідендів). По розподільчим компаніям електроенергетики («Дніпробленерго» та іншим) є негативна інформація про малу імовірність якнайшвидшого переходу галузі до стимулюючого (RAB) регулювання.

 Звертає на себе увагу також більш системна, ніж раніше, торгівля ОВДП на ринку заявок Української біржі.

 Світові фондові ринки. Вчора композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився ще на 0,6%. Від свого п’ятирічного максимуму 18 вересня індекс MSCI EM до сьогодні втратив 3,6%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав ще 0,2%, і вийшов на свій новий локальний максимум (в євро). Індекс STOXX 600 зростає вже місяць, з 29 серпня. До цього він, з 10 травня, плавно знижувався. Широкий  індекс S&P 500 вчора зріс на 0,1% та вийшов на свій новий історичний максимум по значенням на закритті торгів. Аналітики та оглядачі звертають також увагу на вчорашнє рекордне вчорашнє значення закриття індексу акцій компаній невеликої капіталізації (в термінах США) Russell 2000. На думку деяких, це позитивна новина для американського ринку акцій до кінця поточного року.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси мало змінюються і торгуються різнонаправлено; на європейські - несильно підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси дещо підростуть. Індекс MSCI EM, ламаючи свій тренд до зниження, зранку додає 0,6%.

 Рушійною силою на американському ринку акцій, як кажуть фахівці, є зараз оголошена податкова реформа з суттєвим зниженням ставки корпоративного податку і ріст американської та світової економіки. В останні дні, щось ніхто не згадує ні про дуже високу абсолютну (безвідносно до боргових інструментів) поточну оцінку акцій в США, ні про програму скорочення балансу ФРС США, ні про зростання відсоткових ставок (базової в грудні) та зростання поточних ставок по державним облігаціям США, що все є негативним для ринку акцій Америки.

 На сьогодні, більш імовірним, для місцевого ринку акцій, виходячи, як з технічної картини на самому місцевому ринку цих паперів, так і з розвитку подій на зовнішніх ринках, є позитивний сценарій торгів індексними акціями Української біржі. При цьому обережність трейдерам зовсім не завадить.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 29 сентября 2017
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарийПадение
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду