Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 21:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 23 октября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1244,9+0,8%

Минулої п’ятниці Української біржі за результатами торгів додав ще незначних 0,2%, як і днем раніше, при зовсім незначних обсягах торгів. На графіку індикатору УБ видно сповільнення його росту. Торгова активність на біржі та слабка динаміка окремих індексних паперів, є ще одним підтвердженням невпевненості учасників ринку в напрямку подальшого руху місцевого ринку акцій. Видається, що основна причина цього очікування звітності місцевих емітентів за третій квартал 2017 року, яка повинна бути опублікована на цьому тижні. Сьогодні вранці  такої звітності по емітентам з індексного кошику УБ ще офіційно не було.) Хоча, при цьому ф’ючерс на індекс УБ минулої п’ятниці додав 0,25%, зберігши позитивний спред з індексом УБ у 13 пунктів, або 1,0%. По суті ж, місцевий ринок акцій також зараз повторює динаміку композитного доларового фондового індексу країн, які розвиваються, MSCI EM. Цей індикатор в останні торгові дні, теж сильно сповільнив свій рух наверх.

 Основна тема цього тижні на українському місцевому ринку акцій звітність ключових для цього ринку емітентів.

 Минулої п’ятниці композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав 0,2% після своєї помітної втрати у 0,9% днем раніше. Індикатор перебуває коло свого п’ятирічного максимуму. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 в останній робочий день минулого тижня підріс на 0,3% після зниження днем раніше на 0,6%. Широкий  фондовий індекс США S&P 500 того дня, продовживши свій поступальний рух нагору підріс того дня на помітні 0,5%, і оновив вкотре вже за останній ріку свій історичний максимум.

 На американському ринку акцій продовжує розігруватись тема податкової реформи зі зниженням ставки податку на прибутки корпорацій і позитивної звітності корпорацій за третій квартал 2017 року. Як і в кінці 90-х таким чином місцеві учасники ринку «з’їдають» довгострокову 10-и річну дохідність від поточного рівня в акціях потихеньку доводячи до скромної дивідендної дохідності у 2% річних. Все ще може спасти від цього так це: перше, низька інфляція протягом наступних десяти років, друге, низькі відсоткові ставки, як наслідок першого і третє невисокі темпи росту економіки, як одна з першопричин низької інфляції. Та ще якісь структурні зміни, які матимуть наслідком низьку інфляцію. У що віриться більше, так це у третє.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси зростають (що може й не дивно). Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, основні європейські фондові індекси несильно підростуть. Індекс MSCI EM зранку майже не змінюється, додаючи маржинальних, суто символічних, 0,01-0,03%.

 На цьому відносно позитивному фоні можна очікувати, скоріше, слабкого росту місцевого ринку акцій. Проте, враховуючи відсутність поки звітності за третій квартал 2017, яка має внести певну ясність, наближення індексу УБ до трирічного максимуму та невиразну динаміку індексу MSCI EM, з яким з часовим лагом корелює індекс УБ, цей ріст не має бути великим та не видається очевидним.

Учасникам місцевого ринку акцій необхідно цього тижні протягом дня бути дуже уважними і слідкувати за новинами. Поява квартальних звітність емітентів, яка очікується цього тижня може різко змінити хід торгів, як в окремих паперах, так і на місцевому ринку акцій  в цілому.





·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 23 октября 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду