Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 21:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 24 октября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1242,53-0,19%

Учасники місцевого ринку акцій мають протягом цих днів, включаючи й сьогоднішній, очікувати публікації квартальних звітів місцевих емітентів, звітів які  можуть змінити хід торгів на місцевих фондових біржах, як окремих індексних та не індексних паперів, так і індексу Української біржі в цілому. Будьте уважні та слідкуйте за новинами. На початок дня офіційних публікацій жодного зі звітів ще не було.

 Вчора індекс Української біржі за результатами торгів додав ще помітних 0,8% після росту на 0,2% минулої п’ятниці, і вийшов на свою нову трирічну вершину. Минулий трирічний максимум був датований 3 жовтня 2017. Якщо говорити про причину руху, то це, дуже ймовірно позитивний рух на світлових фондових ринках, перш за все композитного доларового фондового індексу країн, які розвиваються, MSCI EM, який індикатор УБ «відпрацьовує» (відслідковує) з помітним запізненням по часу. Індекс MSCI EM вже «намалював» свою чергову вершину на своєму шляху нагору, і вже потихеньку «спускається з неї» (імовірно, тимчасово) вниз. Індекс Української біржі до кінця минулого тижні не слідував цьому руху.

 Обсяги торги індексними акціями Української біржі вчора помітно підросли і майже досягли свої середньоденних значень за останні півроку, рік та півтора. Найбільше в ціні додали вчора акції «Райффайзен банк Аваль» (+1,2%). А так, з п’яти індексних паперів Української біржі вчора було зафіксовано чотири плюси і один мінус. На диво в останні три торгові сесії непогано торгувались акції «Донеськообленерго», з якими до того на ринку заявок Української біржі не фіксувалось угод.

 Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора знизився на 0,3%, потихеньку (імовірно дуже тимчасово) неспішно знижуючись від свого недавнього п’ятирічного максимуму. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора підріс на 0,2%. Широкий  фондовий індекс США S&P 500 в перший день цього тижня втратив 0,4%, і знизився від свого п’ятничного історичного максимуму. Три основні фондові індекси США до п’ятниці включно мали разом 18-у за всю історію американського фондового ринку серію безперервного зростання протягом шести торгових сесій підряд.

 На фондовому ринку США продовжує розігруватись тема податкової реформи в цій країні, сприятлива для цін американських акцій. Як очікують оглядачі та фахівці, реформа остаточно буде прийнята в першому кварталі 2018 року. Вже Палата представників Конгресу (нижня палата Конгресу), а на минулому тижні вже і Сенат США (Верхня палата Конгресу), останній мінімальною необхідною кількістю голосів, проголосували за свої варіанти бюджету країни на наступний рік, які в якомусь вигляді мають на увазі податкову реформу. Тепер різні версії бюджету необхідно звести разом до консенсусу, що по закону, і тепер вимагається проста більшість голосів в кожній з палат Конгресу для прийняття податкової реформи. Податкова реформа в країні позитивна для цін акцій (негативна для боргу країни та долара США). Ріст же цін американських акцій через механізм розподілу дисконту в ринкових оцінках акцій з ними сприяє росту цін і акцій і в інших країнах.

 Іншою позитивною темою на фондовому ринку США є позитивна фінансова звітність корпорацій США. Таке враження, що фондовий ринок Америки буде рости, незважаючи на його оцінки, до або/та помітного росту відсоткових ставок в цій країні, що буде мати місце в 2018 році або/та припинення росту корпоративних прибутків, що також можу бути в 2018. Точка відліку постійно зміщується далі по часу через вперто низьку інфляцію в США, і зараз вже наближається до кінця цього року.

 Сьогодні зранку ф’ючерси американські фондові індекси зростають (як і вчора, хоча вчора результат торгів на фондових біржах США був негативний). Ф’ючерси європейські на фондові індекси  зранку знижуються. Однак, згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, основні європейські фондові індекси слабко підростуть (як і вчора). Індекс MSCI EM зранку втрачає ще 0,1-0,2%.

 На цьому фоні результат сьогоднішніх торгів на Українській біржі є складно прогнозованим, особливо, якщо прийняти до уваги велику імовірність публікації сьогодні квартальної звітності місцевих емітентів. В цілому ж настрой місцевого ринку зараз – зростати, повторивши з помітним запізненням недавній рух на світових фондових ринках.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 24 октября 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийРост
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду