Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 21:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 25 октября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1249,05+0,52%

Ще раз варто нагадати, що учасники місцевого ринку акцій мають протягом цих днів, включаючи й сьогоднішній, постійно очікувати публікації квартальних звітів місцевих емітентів, звітів які можуть різко змінити хід торгів на місцевих фондових біржах, як окремих індексних та не індексних паперів, так і індексу Української біржі в цілому. Вчора на вечір, як і сьогодні на ранок, офіційних публікацій жодного зі звітів емітентів з індексної корзини УБ ще не було.

 Вчора індекс Української біржі за результатами торгів знизився в ході невиразних торгів на 0,2% від свого трирічного максимуму. Учасники ринку очікують звітності емітентів за третій квартал 2017 року, що проявилось, як в обсягах торгів, які були з індексними акціями на ринку заявок Української біржі вдвічі меншими за середньоденні за останні півроку, рік та півтора, так і в дуже слабкій денній динаміці, як індексу в цілому, так і цін окремих індексних акцій. Лише ціна акцій «Мотор Січі» ледь подолала бар’єр у 1,0% зміни. Грудневий ф’ючерс на індекс УБ взагалі вчора не торгувався. І це цілком зрозуміло.

 До цього ще варто додати в якості додаткового чинника для місцевого рику акцій ще й вчорашню невиразну динаміку композитного доларового фондового індексу країн, які розвиваються, MSCI EM, з яким індикатор УБ дуже добре корелює з часовим лагом. Індекс MSCI EM зараз дуже повільно знижується від свого п’ятирічного максимуму.

 Вчора індекс MSCI EM втратив ще незначні 0,2%, знизившись від свого недавнього п’ятирічного максимуму на 1,6% по значенню на вчорашнє закриття. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора просів на 0,4%. Широкий  фондовий індекс США S&P 500 вчора додав 0,2%, і підібрався під свій історичний максимум. Вузький американський  індекс Dow Jones також вчора вийшов на свій новий історичний максимум.

 На фондовому ринку США продовжує розігруватись тема «колосального значення» податкової реформи, яка має, начебто радикально прискорити ріст економіки США. Ну, так це вжне вже точно суттєво збільшити прибутки корпорацій. Так, правда, точкове, розумне, фіскальне стимулювання в такій країні, як США, поза всяким сумнівом, має позитивне значення для економіки цієї країни та і світу. Не секрет, що реальний ВВП США росте в останні роки (чи навіть десятиріччя) повільними темпами. Тож, щось треба пробити. Проте, настільки ця реформа може сильно змінити хід речей? І чи в повній мірі воно замінить дуже сильні монетарні стимули, які є зараз, і які скоро відійдуть? Є фахівці, які вважають, що так. Серед таких доктор Ядрені, графіки якого ми часто наводимо в цих оглядах. Для фондового ринку США податкова реформа поза сумнівом позитивне явище. Лише знову питання - наскільки?

Обидві Палати Конгресу мають розробити проект податкової реформи за два тижні. Хтось же називає дату «викатки» проекту – 1 листопада. Побачимо.

 Раніше чи пізніше, в принципі немає принципового значення. Головне, щоб документ був дуже добре продуманим і якісним. А так за десять років можна отримати великий додатковий державний борг, без значного ефекту для економіки.

 Однак, для будівників «фондових пірамід» варто згадати ще недавню історію – 90-и років, а також чи своє дитинство, чи свою гру з дітьми. Чим вища піраміда – тим з більшим тріском вона валиться.

 Ще однією значимою подією, хоча начебто суто політичною, став з’їзд Комуністичної партії Китаю. Зміни до статуту партії та вибори в члени Політбюро керівників, які по віку вже не зможуть замінити нинішнього лідера, можливо, перериває чвертьсторічну практику заміни керівництва країни кожні десять років. В усякому випадку, як пишуть оглядачі, наступні п’ять років для другої економіки світу будуть спокійніші за п’ять попередніх років.

 Сьогодні ж зранку ф’ючерси американські фондові індекси знижуються (що ще не говорить про результати сьогоднішніх торгів в США). Ф’ючерси на європейські індекс, на це час теж, переважно, втрачають. Однак, згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, основні європейські фондові індекси будуть торгуватись змішано. Індекс MSCI EM, відігруючи свої недавні програші, зростає на 0,3%.

 На цьому змішаному фоні, повторимо вчорашню тезу, результат сьогоднішніх торгів на Українській біржі є складно прогнозованим, особливо, якщо прийняти до уваги велику імовірність публікації сьогодні квартальної звітності місцевих емітентів. В цілому ж, враховуючи вчорашню просадку, слабкий ріст місцевого ринку акцій сьогодні дещо більш імовірний. Однак вихід звітності може різко змінити хід торгів на УБ.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 25 октября 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду