Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 21:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 27 октября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1255,8+0,31%

Вчора індекс Української біржі додав ще 0,2% при торгах з малими обсягами. Однак, так індикатор потихеньку, потихеньку та все ж збільшує свій трирічний максимум, як це було вчора та позавчора. На торги на місцевому ринку акцій, звичайно, дуже впливає відсутність до вчорашнього закінчення торгів на Українській біржі звітності емітентів з індексної корзини УБ, за третій квартал 2017, крім, звичайно, звітності «Мотор Січі», яка опублікована. Станом сьогодні на ранок додаткових квартальних звітів емітентів з індексної корзини УБ опубліковано ще не було.

 Вчора три індексні акції з п’яти з індексного кошику УБ зросли в ціні, два – знизились. З цієї вибірки ріст в 1,0% мали акції «Укрнафти», ціни інших індексних паперів змінились в абсолютному вираженні менш, ніж на 1%. По ходу дня четверга індексні акції УБ спочатку суттєво знижувались в ціні, імовірно «відпрацьовуючи» зниження днем раніше на світових фондових біржах, а о третій годині пополудні, теж, мабуть, під впливом руху на західних біржах перейшли, до росту. Хоча, щодо причини – це чисте припущення (проте небезпідставне).

 В другій половині вчорашнього дня надійшли сильні сигнали з грошового ринку: боргового та валютного. Спочатку про Україну. І спочатку про приємне. Національний банк підвищив прогноз зростання ВВП нашої країни в 2017 році з 1,6% до 2,2%. Далі про неприємне. НБУ збільшив облікову ставку з 12,5% до 13,5% (не виключивши ще одне можливе підвищення) та помітно понизив прогноз міжнародних резервів України на найближчих три роки. Національний банк тепер очікує черговий транш МВФ в першому кварталі 2018, а не до кінця 2017 року, як було раніше. НБУ також збільшив свій прогноз інфляції. А міністерство фінансів України розмістило помітний додатковий обсяг п’ятирічних боргових державних паперів під ставку близьку до 15%. А це вже деякі додаткові майбутні видатки бюджету на обслуговування боргу та більше свідоцтво майбутньої вищої інфляції та, чого гріха таїти, опосередковано, можливої все ж, ще однієї помітної девальвації гривні.

 Вчора ЄЦБ на своєму засіданні, як і очікувалось майже всіма аналітиками, вирішив з початку 2018 року зменшити свою програму викупу облігацій з ринку в два рази - до 30 мільярдів євро на місяць, а також залишив базову ставку в Єврозоні незмінною. Проте, можливість продовження програми і надалі за вересень 2018 та вчорашній м’який тон заяви керівника банку, різко вплинули на курс євро, який нирнув нижче свої лінії  короткострокової підтримки у 1,172 проти долара США, що відповідно, призвело до сильного зростання цін європейських акцій. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора додав досить помітні (на фоні слабкої його динаміки минулих місяців) 1,1%.

 На цей рух позитивно вплинула і вчорашня позитивна динаміка американського ринку акцій. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора додав 0,1% після зниження днем раніше на 0,5% від значення недалекого за свій недавній історичний максимум.

 Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора знизився на 0,5%.

 На фондові ринки, особливо фондовий ринок США, зараз позитивний вплив, крім позитивної звітності корпорацій США за третій квартал 2017, має перспектива прийняття нового податкового законодавства цієї країни з великими зниженням ставки корпоративних податків. Крім суто механічного збільшення прибутків після оподаткування, здається, має місце ще більше важлива і дуже важлива психологічна причина. Нинішні керівники в США відповідальні за реформу, – це бувші недавні керівники інвестиційних банків, і їм, імовірно, дуже не хочеться, щоб негативна чи сумнівна динаміка на фондовому ринку США могла б хоч якось завадити їх дуже важливим для країни поточним планам.

 Сьогодні зранку ф’ючерси американські та європейські фондові індекси додають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, основні європейські фондові індекси будуть торгуватись в позитивній зоні. Індекс MSCI EM, сьогодні зранку втрачає ще 0,1%. Однак, варто зазначити, що для цього індикатору характерна в останні півтора роки наступна динаміка: ріст – потім зниження – і це протягом кількох тижнів кожний цикл, з новою вершиною вищою за попередню. Зараз, після фази росту, наступила фаза зниження, що нічого про наступну середньострокову динаміку індикатору не говорить.

 На цьому загалом локально позитивному зовнішньому фоні можна було б очікувати з певними сумнівами (згадаємо динаміку індексу MSCI EM, з яким добре з часовим лагом корелює індекс УБ і який знижується зараз від п’ятирічного максимуму) слабкого зростання цін місцевих акцій, як учора, чи позавчора. Однак квартальна звітність місцевих емітентів за третій квартал 2017, яка може з’явитись щомиті може різко змінити хід торгів в одну, чи іншу сторону. Місцевим трейдерам необхідно бути зараз дуже уважними і дуже уважно слідкувати за новинами.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 27 октября 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду