Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 21:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 7 ноября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1246,62+0,02%

Вчора індекс Української біржі втратив 0,7% після росту минулої п’ятниці на 0,5%. Технічна картина зараз в індексі Української біржі – це продовження негативної корекції на середньостроковому рості індикатору. З учорашнім днем загальна кількість негативних торгових сесій для індексу УБ склала три. Однак, видається, що ріст на світових фондових ринках, нові рекордні відмітки американських фондових індексів, скоро підштовхнуть і індекс УБ вгору.

Вчора помірковано знизились всі п’ять індексних акцій Української біржі. Найбільше втратили в ціні цього понеділка акції «Укрнафти» (-1,7%) та «Центренерго» (-1,3%). Інші індексні УБ папери знизились вчора незначно.

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі вчора були ще меншими за обсяг торгів ними минулої п’ятниці, і помітно менше обсягів торгів індексними паперами УБ на ринку заявок цієї біржі за останні півроку, рік та два. Обсяги торгів акціями і загалом мають тенденцію до зниження на негативній корекції. Проте, таке додаткове зниження обсягів торгів, як учора, може свідчити і по те, що учасники місцевого ринку акцій не «бачать» цей ринок таким, що зараз має помітно знизитись, і це - позитивно. Вчора торгова активність з не індексними паперами Української біржі та державними облігаціями теж була доволі невелика.

Світові ринки акцій. Вчора, як і минулої п’ятниці, всі три основні фондові індекси США: Dow Jones (вузький консервативний з 30 паперів), індекс високотехнологічних компаній та банків, Nasdaq, та широкий, основний фондовий індекс США, S&P 500, знову закінчили торги на рекордних для них на закритті відмітках. При цьому зростання індикаторів цього понеділка було доволі скромним: індекс S&P 500 додав 0,1%, Dow Jones – 0,04%, Nasdaq – 0,3%.

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора підріс на 0,1% після росту минулої п’ятниці на 0,3%, і майже досяг свого дворічного максимуму. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора додав 0,4%, і практично вийшов на свій недавній п’ятирічний максимум, на закінчення торгового дня. Сьогодні зранку індикатор вже перевищив це значення, яке складало 1131,8 пунктів.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси зростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, більшість європейських фондових індексів додасть. Індекс MSCI EM, сьогодні зранку зростає на 0,6%, і, як вже згадувалось вище, значення індикатору перевищує його недавній п’ятирічний максимум на закритті торгів.

Варто згадати також ціну на нафту, яка на марку Brent знаходиться зараз вище відмітки 64 доларів США за барель. Останній ріст цін на нафту відбувся, переважно, через свіжі драматичні політичні події у Саудівській Аравії. Пара євро долар закріпилась нижче відмітки у 1,16 чи, навіть 1,159, що допомагає європейським акціям.

Доволі складно виділити один фактор, який допомагає фондовому ринку США зростати, а за ним і іншим фондовим ринкам йти в плюс: чи це хороші прибутки корпорацій США, які дійсно перевищують заниженні перед початком публікації звітності очікування, чи це крупні угоди по придбанню, про які пишуть, чи це все ще низькі відсоткові ставки, чи суб’єктивний фактор, про який згадують менше, але який грає немаловажну роль. Так чи інакше ринки акцій зростають, а що буде через рік, чи через два роки, чи через десять – побачимо. Поки ж, будемо мабуть рухатись в загальному позитивному руслі. Лише, що стосується американського ринку акцій, не покидає почуття déjà vu.  (З іншими простіше).

Саме тому, видається, що сьогодні чи завтра, а може післязавтра (як крайній випадок – наполовину жарт), і місцевий український ринок акцій перейде від невеликої негативної корекції до росту. Всьому буде причина – загальний позитивний настрой світових фондових ринків.

***

MHP S.E. (“МХП” або “Компанія”, LSE тікер : “MHPC”), одна з провідних агропромислових  компаній України, яка спеціалізується на виробництві курятини і вирощуванні зернових, опублікує свої фінансові результати за третій квартал та дев’ять місяців 2017 р о 07:00 (за Лондонським часом) 16 листопада 2017 року.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 7 ноября 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду