Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 21:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 8 ноября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1260,55+1,12%

Вчора індекс Української біржі вирівнявся після зниження, і за результатами торгової сесії додав суто символічні 0,02%. Тепер технічна картина в індексі – стабілізація після відносно незначної кількаденної корекції, яка настала після тривалого і сильного росту цього фондового індикатору.

 Вчора знизилось в ціні три індексних папери УБ з п’яти, два – підросли. Ціна жодного не змінилось більше, ніж на 1% в абсолютному вираженні.

 Обсяги торгів індексними акціями на ринку заявок Української біржі вчора дещо підросли в порівнянні з попередніми днями, хоча так і не досягнули своїх середніх значень за останні півроку, рік та два. До речі, вчора на ринку заявок УБ пройшли значні обсяги торгів з не індексними паперами Української біржі «ДТЕК Дніпроенерго», які минулого дня перевищили сумарні обсяги торгів на ринку заявок усіх п’яти індексних акцій УБ. Всього з акціями «ДТЕК Дніпроенерго» вчора відбулось на ринку заявок Української біржі 37 угод. При цьому ціна акцій «ДТЕК Дніпроенерго» виросла вчора більш, ніж на 4% від рівня 500 грн. (Ціна оферти по цим акціям, нагадаємо 488,14 грн. за акцію). Всьому видно причина: 1) суттєве зниження ціни цих паперів останнім часом, 2) дуже хороші фінансові показники «ДТЕК Дніпроенерго» за 9 міс. 2017 року. В порівнянні з досить непоганими показниками за аналогічний період минулого року за 9 міс 2017 зріс не тільки чистий та операційний прибутки «ДТЕК Дніпроенерго», але й валовий прибуток, який в нинішніх умовах резервувань та списань місцевих емітентів краще набагато краще відображає реальну картину операційних показників еміетнтів. Так, наприклад, за 9 міс. 2017 «ДТЕК Дніпрообленерго» збільшило чистий прибуток, але валовий прибуток компанії зменшився. Всьому причина велика стаття «інші операційні витрати» цієї компанії в минулому році, за рахунок цього значно зменшилась величина чистого прибутку «ДТЕК Дніпрообленерго» за аналогічний період минулого року.

 Також на ринку заявок Української біржі вчора «пройшли» відносно невеликі та все ж помітні торги акціями «Турбоатому», і були відносно непогані обсяги торги державними облігаціями.

 Світові фондові ринки. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора додав 0,3% і оновив недавній п’ятирічний максимум, на закінчення торгового дня. Це «далось» індикатору все ж з певними труднощами. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 цього вівторка знизився на 0,5% від значення недалекого до свого дворічного максимуму. Широкий, основний, фондовий індекс США, S&P 500, вчора втратив суто символічні 0,02%. Всі три основні фондові індикатори Америки: S&P 500, Dow Jones та Nasdaq вчора оновили свої внутрішньо денні максимуми, а з зовсім невеликим ростом Dow Jones (вузький консервативний з 30 паперів) закінчив торги цього вівторка на рекордному закритті.

 Технічна пауза на фондовому ринку США, здається, напрошується. Чесно кажучи, складається враження, що американські трейдери просто бояться (може чогось чи когось) щоб «опустити» цей ринок нижче. Чи це дійсно так? Імовірно, фондовий ринок США найближчим часом продовжить рости меншими темпами через те, що ринкові оцінки (абсолютні безвідносно до відсоткових ставок) там дуже високі, поточні значення місцевих фондових індексів перевищують більшість ще недавніх, середини року, оцінок значень індексів США на кінець 2017. Проте Сем Стоваль, зараз стратег CFRA, а раніше, стратег S&P по акціям, досить впевнено пише, що фондовий ринок США продовжить зростати ще рік (базуючись на історії президентів США), а технічні аналітики вказують на ріст індикатору S&P 500ближче до кінця року після його можливої зовсім невеликої корекції в проміжку.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси дещо коригуються вниз (що не говорить про кінцевий результат торгів, як це було, наприклад, вчора). Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, більшість європейських фондових індексів зміниться незначно, скоріше, трохи підросте. Індекс MSCI EM, сьогодні зранку втрачає 0,1%, до речі, на своєму середньостроковому тренді росту. Тобто це може бути зовсім невелика локальна корекція індексу MSCI EM.

 Сьогодні, виходячи з картини на світових ринках акцій – продовження росту, та локальної технічної картини на місцевому ринку акцій, скоріше, імовірне невелике зростання індексу Української біржі. Проте це не є заданим. Зниження на  УБ, дещо менш імовірне, сьогодні теж можливе.





·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 8 ноября 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду