Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 21:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 18 декабря 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1308,63+0,81%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі майже на змінився, Але, додавши суто символічні 0,01%, він все ж таки оновив свій трирічний максимум. Після шести торгових сесій безперервного росту можна сказати, що індекс Української біржі, зовсім незначно зрісши, взяв зовсім невелику паузу. Це так видно і на графіку індексу Української біржі – помітний ріст на 2,2% за останні торгові сесії, і невелика пауза.

Зросли в ціні три індексних акції Української біржі з п’яти, дві в ціні – знизились. Ціна індексної акцій «Укрнафти» втратила 1,1%, ціни інших індексних акцій не змінились більше, ніж на 0,7% в абсолютному вираженні.

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок УБ в останній робочий день минулого тижня підросли в порівнянні з попередньою торговою сесією, і склали 3/4 чи трохи менше своїх середніх значень за останні півроку, рік та два. З не індексних акцій Української біржі на ринку заявок УБ того дня на рівні обсягів індексних акцій, чи близькими до них за обсягами торгів (виключаючи зі списку акції інвестиційних фондів) були угоди з акціями Крюківського вагонобудівного заводу, «Дніпрообленерго», «Укртелекому», шахтоуправління «Покровське». Пройшли на ринку заявок також угоди з акціями «Турбоатому» та «Укрсоцбанку», але обсяги торгів ними були помітно менші.

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді, в першу чергу тому, що з ними корелює (схоже змінюється) і місцевий український ринок акцій.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM втратив 0,2%, так само, як і широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600. У останнього це була незначна негативна корекція на його «рваному» рості.

Однак справжнє свято відбулось на фондовому ринку США. Всі три основні фондові індекси США суттєво додали і всі три: S&P 500, Dow Jones і Nasdaq закрились на своїх історичних рекордних відмітках. Широкий фондовий індекс S&P 500 додав 0,9%.

Причиною цього росту на, думку оглядачів, став оптимізм з приводу того, що податкова реформа в США буде проголосована цього тижня. А приводом для росту стали чутки про те що кінцевий варіант реформи начебто минулої п’ятниці був узгоджений. Ріст корпоративних прибутків внаслідок зниження податкового навантаження на корпорації має зменшити відчутно високу абсолютну поточну ринкову оцінку фондового ринку США. І податкова реформа також дуже доречна в світлі більш жорстокої наступного року політики центробанків, в тому числі США.

Не дивно, що внаслідок згаданої вище кореляції ринків акцій, оптимізм із-за океану, передається сьогодні на інші фондові майданчики світу. Хоча в інших країнах зниження ставки корпоративних податків не передбачається.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові та європейські індекси помітно зростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси непогано підростуть. Індекс MSCI EM додає 0,4%.

На цьому позитивному зовнішньому фоні сьогодні на початку передсвяткового чи майже передсвяткового для багатьох передріздвяного тижня можна з більшою ймовірністю очікувати позитивних результатів торгів і на Українській біржі. Єдине що трохи може затьмарювати цей позитивний сценарій - це вже тривалий період росту на УБ. Однак, скоріше, сьогодні це не буде перепоною.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 18 декабря 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду