Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 21:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 19 декабря 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1332,73+1,84%

Вчора індекс Української біржі додав значимих 0,8% і знову оновив свій трирічний максимум. Це була вже, якщо взяти й невеликий ріст на 0,01% позавчора, восьма позитивна торгова сесія для індикатору УБ поспіль. На початку дня індекс Української біржі майже не змінювався. Десь о 14-00 за київським часом він несподівано буквально «вискочив» наверх на 1,7%. Ціни окремих індексних акцій почали дуже непогано підростати. Вже під сам кінець торгової сесії індекс несподівано помітно втратив, і при цьому закінчив торгову сесію в зовсім непоганому плюсі.

Технічна картина індексу Української біржі зараз – прискорення росту.

Основні причини росту на Української біржі в останні дні: ріст на світових фондових ринках та традиційне передріздвяне, передноворічне святкове ралі на фоні стабільних позитивних фінансових результатів місцевих емітентів і наразі відносно поміркованих ризиків в Україні.

Зросли в ціні три індексних папери Української біржі з п’яти, два – знизилось. Ціни індексних акцій «Мотор Січі» та «Райффайзен банк Аваль» додали відносно непогано, відповідно, на 2,4% та 1,0%. Ціни інших індексних паперів УБ змінились менш, ніж на 0,4% в абсолютному вираженні.

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок УБ ще трохи підросли і почали наближатись до своїх середніх значень за останні півроку, рік та два. З не індексних акцій Української біржі на ринку заявок УБ на рівні обсягів індексних акцій пройшли угоди з акціями «Крюківського вагонобудівного заводу», «Дніпрообленерго», «Укртелекому», трохи менше - з акціями шахтоуправління «Покровське». Список місцевих не індексних акцій по яким були торги на ринку заявок УБ мало змінився з минулої п’ятниці. На ринку заявок Української біржі навіть був невеликий обсяг торгів «Крименерго», акцій з якими давно не було вже угод на цьому ринку. Великий обсяг угод на ринку заявок УБ був з ОВДП зі строком погашення 02.07.2019.

Світові ринки акцій теж добре підросли. Про них згадується в цьому огляді, в першу чергу тому, що з ними корелює (схоже змінюється) і місцевий український ринок акцій.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав 1,1%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 зріс цього понеділка на 1,15%. Ріст цього індикатору прискорився. Широкий фондовий індекс S&P 500 додав ще 0,5%, і знову вкотре оновив свій історичний максимум. Вузький індекс США Dow Jones industrial average в 70-ий раз за з початку року оновив свій історичний максимум. Це значить він виходив на новий максимум кожну четверту торгову сесію цього року. З початку року фондовий індикатор Dow Jones підріс більш, ніж на 25%, індекс S&P 500 – більш, ніж на 20%.

Причини росту на світових ринках акцій: оптимізм з приводу податкової реформи в США та наближення різдвяних та новорічних свят – традиційний передсвятковий ріст в кінці року.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові слабко зростають; на європейські – торгуються різнонаправлено мало змінюючись, дещо більше - позитивно. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси мало зміняться, більше слабко підростуть. Індекс MSCI EM додає 0,3%.

На цьому фоні загального оптимізму, сьогодні, скоріше, варто очікувати росту і на Українській біржі.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 19 декабря 2017
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду