Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 21:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 20 декабря 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1324,94-0,58%

Вчора індекс Української біржі додав дуже значимих 1,8% і знову оновив свій трирічний максимум. Це була вже дев’ята позитивна торгова сесія на Українській біржі поспіль. Технічна картина в фондовому індикаторі УБ тепер – це прискорення його росту.

Зросли в ціні чотири індексних папери Української біржі з п’яти. Найбільше додали ціни акцій «Мотор Січі» (+4,0%), «Донбасенерго» (+1,9%) та «Центеренерго» (+1,4%). Акції «Мотор Січі» і внесли основний вклад в такий значимий ріст індексу Української біржі. Дещо псує картину та невелика деталь, що обсяги торгів акціями «Мотор Січі» на ринку заявок Української біржі були відносно невеликими.

Обсяг торгів на ринку заявок Української біржі знизився в порівнянні з минулим днем, в тому числі і індексними акціями біржі. Обсяг торгів індексними акціями на ринку заявок УБ був на рівні близько 60% середньоденних за останні півроку, рік та два. Зниження торгової активності на місцевому ринку акцій в цей час перед новим роком є традиційним. Трейдери готуються до свят. З не індексних паперів помітні обсяги на ринку заявок пройшли з акціями шахтоуправління «Покровське» та «Турбоатому». Але більше звертають на себе увагу вчорашні великі обсяги торгів, як для ринку заявок Української біржі, ОВДП - двох випусків - з термінами погашення 28.03.2018 та 02.01.2019.

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді, в першу чергу тому, що з ними корелює (схоже змінюється) і місцевий український ринок акцій.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс ще на 0,2%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 0,4%. Але ця втрата індексу STOXX 600 не змінила зростаючого зараз напрямку середньострокового руху цього індексу. Широкий фондовий індекс S&P 500 знизився на 0,3% від свого історичного максимуму.

Для фондового ринку США була дуже значима подія. Обидві палати Конгресу США: Палата представників та Сенат проголосували за начебто узгоджений проект податкової реформи в цій країні. Після голосування Сенат знову направив законопроект в Палату представників на повторне голосування, яке відбудеться сьогодні, оскільки Сенат, згідно своїх правил, вніс невеликі зміни до законопроекту. Тепер нижня палата Конгресу має проголосувати проект з цими невеликими змінами повторно, а прийнятий закон має підписати президент США Дональд Трамп. Для нього, як і республіканської партії, прийняття закону стане великою перемогою.

Податкова реформа збільшить прибутки корпорацій і дещо прискорить економічний ріст в країні. Це значить, що вона позитивна для американського ринку акцій і слабко позитивна для світових ринків акцій. Наскільки новий закон дозволить ще додати фондовим індексам США, які вже сильно виросли з початку 2017 року в його очікуванні, побачимо в найближчі місяці - півроку.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси зростають; на європейські – переважно зростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси більше слабко підростуть. Індекс MSCI EM  майже не змінюється.

Доволі важко чітко визначитись з думкою стосовно динаміки торгів на Українській біржі цієї середи. На перший погляд здається впевнена траєкторія зростання індексу УБ має продовжитись. Проте дев’ять торгових сесій росту індикатору УБ породжують і є певні сумніви. Можливо ринок зробить певну паузу. І все ж, ймовірність росту сьогодні на УБ видається все ж вищою.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 20 декабря 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду