Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 21:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 21 декабря 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1322,11-0,21%

Вчора індекс Української біржі вперше за десять останніх торгових сесій показав негативний результат, знизившись за результатами торгів на 0,8%. Технічна картина в індикаторі УБ зараз – це невелика зупинка в рості після  прискорення зростання індикатору УБ в останні дні.

Знизились в ціні три індексних акції Української біржі з п’яти, зросло – дві. Ціна індексних акцій «Укрнафти» просіла на 1,7%. Ціни інших індексних паперів змінились менш, ніж на 1% в абсолютному вираженні.

Обсяг торгів індексними акціями на ринку заявок УБ різко зріс, і більш, ніж в півтора рази перевищив середньоденні обсяги торгів за останні півроку, рік та два. Найбільш активно торгували індексними акціями «Центренерго» та «Укрнафти». Обсяги торгів не індексними акціями на ринку заявок Української біржі були відносно малими.

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді, в першу чергу тому, що з ними корелює (схоже змінюється) і місцевий український ринок акцій.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, практично не змінився. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 цієї середи втратив 0,7%. Широкий фондовий індекс S&P 500 знизився на 0,1%, перебуваючи зовсім недалеко від свого зовсім недавно досягнутого історичного максимуму.

Конгрес США вже остаточно прийняв зміни до податкового законодавства цієї країни. Закон тепер має підписати президент США, з чим мабуть не виникне проблем. Згідно з законом ставка на прибуток корпорацій буде знижена з 35% до 21%. Таким чином закон сприятиме прискоренню економічного зростання в США та через збільшення прибутків корпорацій є позитивним для фондового ринку США.

Однак, слід завважити, що в очікуванні цього закону фондові індекси США сильно зростали увесь цей рік. Тож наскільки «залишилось запасу для росту» покажуть найближчі місяці-півроку. Поки фондовий ринок США, а за ним багато інших крупних фондових ринків по світу, взяли невелику паузу.

Крім цього значимих новин для світових фінансових ринків чи місцевого ринку акцій немає.

Варто згадати, що на фоні імовірного більшого економічного росту в США в 2018 році, зараз  зростають дохідності державних облігацій цієї країни. Адже ФРС, центробанк США, може прискорити збільшення базової ставки. Дохідності державних облігацій СШП все ще далекі від своїх історичних середніх. Проте дохідність 10-и річних паперів вже наблизилась до рівня 2,5% (середній рівень за багато десятиріч 4,0-4,5%). Такого рівня дохідностей цих паперів не бачили з кінця березня цього року. Дохідність дворічних державних облігацій США досягла максимального значення з жовтня 2008 року – 1,86%. На це варто звернути увагу, в тому числі, і в сенсі імовірного майбутнього росту дохідностей і українських державних та корпоративних облігацій.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси дуже слабко знижуються.  Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси мало зміняться, але, скоріше, знизяться. Індекс MSCI EM знижується на 0,2%.

На цьому не дуже виразному фоні торгів на зовнішніх ринках, скоріше, варто очікувати невеликої динаміки і на місцевому ринку акцій. Зранку ймовірність позитивного та негативного сценарію та результатів торгів акціями на Українській біржі бачаться, як приблизно рівні.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 21 декабря 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду