Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 21:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 26 декабря 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1339,06+0,12%

В передсвятковий день минулої п’ятниці індекс Української біржі підріс на відчутні 1,2%, і вийшов на свій новий трирічний максимум.

За результатами торгової сесії зросли в ціні всі п’ять індексних акції УБ. З цієї вибірки найкращий результат мали індексні акції «Мотор Січі» (+2,25%) та «Центренерго» (+1,15%).

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок знову знизились і підібрались до своїх мінімальних значень за останні півроку, рік та два. Однак, відносно непогані обсяги торгів були з не індексними акціями біржі: «Донецького металургійного заводу» (що дещо дивно), «Турбоатому», менші – з деякими іншими пайовими паперами. Серед них акції «Укртелекому», «Кредобанку», «Укрсоцбанку».

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді, в першу чергу тому, що з ними корелює (схоже змінюється) і місцевий український ринок акцій.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, майже не змінився. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив незначну 0,1%. Широкий фондовий індекс S&P 500 просів ще на меншу величину – 0,05%. Цей індикатор знаходиться коло до свого недавнього історичного максимуму.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси мало змінюються і торгуються різнонаправлено; на європейські фондові індекси – дещо знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси, мало зміняться і зміняться в різних напрямках, хоча більше підростуть. Індекс MSCI EM втрачає 0,2%.

Торгова активність на біржах між Різдвом по Григоріанському стилю та Новим роком на світових фондових біржах - понижена.

Президент США Трамп минулої п’ятниці підписав прийнятий Конгресом США закон про податкову реформу в цій країні. Закон тепер має вступити в силу і матиме в цілому позитивний для фондового ринку США. Аналітики Goldman Sachs вважають, що в цілому чистий прибуток компаній індексу S&P 500 завдяки податковій реформі зросте на 5%. Оптимісти вважають, що, в тому числі завдяки податковій реформі, індекс S&P 500 наступного року зросте ще на 10%, незважаючи на майже 20% ріст цього індикатору в 2017 році.

На цьому, в цілому слабко позитивному фоні, можна, скоріше, очікувати росту індексу Української біржі і сьогодні. Однак, дещо суперечливий зовнішній фон (перш за все торгів на світових біржах акцій) цьому може завадити. Будемо сподіватись, що цього не станеться.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 26 декабря 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду