Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 19:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 28 декабря 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1363,04+0,66%

Вчора індекс Української біржі підріс досить непогано – на 1,1%. Переважну частину торгової сесії індикатор УБ додав 0,4-0,5%, але ближче до кінця торгів в Україні підріс ще приблизно на 0,6% і закінчив торги в помітному плюсі. Причому ще більш примітним є те, що це відбулось при хороших обсягах торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі. Вони перевищили більше, ніж в півтора рази свої середньоденні обсяги за останні півроку, рік та два. І це в майже передсвятковий день в короткий торговий тиждень.

Додали в ціні три індексні акції Української біржі з п’яти, причому досить таки суттєво. Знизилась ціна двох індексних паперів і зовсім незначно. аАкції «Донбасенерго» зросли в ціні на 3,1%, «Мотор Січі» на 2,2%, «Центренерго» на 1,8%. Акції «Райффайзен банк Аваль» втратили в ціні 0,3%, а «Укрнафти» - незначну 0,1%.

Не слід забувати, що фондовий індекс, який складається з невеликої кількості акцій, – це сукупність різних індивідуальних історій. В останній місяць найбільше додають в ціні акції «Мотор Січі», Рис. 1 та Рис. 2. Однак, якщо подивитись на інтервалі рік, то вони лише «доганяють» акції Райффайзен банк Аваль, Рис 3. Але ще більший, і більш точний інтервал, – три роки покаже набагато більш точну картину. Акції Райффайзен банк Аваль є справжнім лідером. Акції «Центренерго», які здається мало додали за останній рік, є другими по росту, і саме їх доганяють по ціновій динаміці акції «Мотор Січі», Рис. 4. Акції «Укрнафти» та «Донбасенерго» на інтервалі три роки є відстаючими.

І за всім цим абсолютно чітко стоять реальні фінансові показники компаній і ризики пов’язані з компаніями. Саме вони, і їх велика зміна, визначають більш довгу і трирічну зміну цін акцій, яка є, ще раз підкреслимо, набагато більш точною і правдивою, Рис. 4. Але про це не зараз.

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді, в першу чергу тому, що з ними корелює (схоже змінюється) і місцевий український ринок акцій.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зріс на 0,5%, наближаючись до свого п’ятирічного максимуму, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600, як і  широкий фондовий індекс США, S&P 500, додали по 0,1%. Індекс S&P 500, як і раніше, знаходиться коло до свого недавнього історичного максимуму.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси підростають; на європейські фондові індекси змінюються різнонаправлено, але, в середньому дещо знижуються. Всьому причина – певне локальне ослаблення долара США. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси будуть торгуватись різнонаправлено, без великих змін, але більше слабко знизяться. Індекс MSCI EM зростає на 0,7-0,8%.

Для світових фінансових ринків особливих новин немає, крім певного ослаблення долара США і, відповідно, невеликого зростання цін на сировину в американських доларах, що позитивно для українського фондового ринку.

На цьому більше позитивному фоні, сьогодні, скоріше можна очікувати продовження традиційного передсвяткового росту на місцевому українському ринку акцій. Хоча, зовсім виключати можливість, що сьогодні місцевий фондовий ринок може взяти й невелику паузу, – не варто.

Рис. 1

Рис. 2

Рис. 3

Рис. 4


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 28 декабря 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду