Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 19:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 3 января 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1352,22-0,79%

З НОВИМ РОКОМ

 Останню торгову сесію та останній тиждень минулого року, як і майже увесь 2017 рік, місцевий український ринок акцій провів на дуже добрій позитивній ноті. За рік індекс Української біржі додав майже 73%, що є, навіть в перекладі на тверду валюту, одним з найкращих, якщо не найкращим, результатом в світі. Індикатор УБ приплюсував 0,7%.

 Причому, ріст цін місцевих акцій в останній торговий день минулого року відбувся на хороших обсягах (як для останнього часу), що навіть дивно, як для цієї пори року новорічних та різдвяних святкувань. Ці обсяги приблизно в півтора рази перевищили середньоденні обсяги аналогічних торгів за останні півроку, рік та два.

 Того дня підросли в ціні чотири індексні акції Української біржі, знизилась ціна однієї – «Донбасенерго». Найбільший же плюс мала на закритті ціна індексної акції «Укрнафти» (+4,1%).

 Однак, за час свят передсвяткового та після святкового не торгових днів на Українській біржі в світі відбулись певні події. Як не дивно, передсвяткову торгову сесію, наприклад, фондовий ринок США відзначив негативним результатом. Широкий фондовий індекс США, S&P 500 в останній робочий день перед святом Нового року втратив більш ніж 0,5%. Та це теж вже в минулому. Час і світ йдуть вперед. Вчора індекс S&P 500 «виправився» і додав 0,8%, перекривши всі свої передноворічні втрати.

 До речі, знову нагадаємо. Про світові ринки акцій згадується в цьому огляді, в першу чергу тому, що з ними корелює (схоже змінюється) і місцевий український ринок акцій.

 Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора просів на 0,2%. Але тут, багато в чому, вина відносно сильного євро. Курс єдиної європейської валюти в хорошому рості дійшов вже до 1,204 проти долара США (а вчора вдень було і більше 1,206). Багато фахівців каже, що це далеко не межа, і після місячної чи двомісячної корекції в кінці року пара євро долар буде торгуватись на рівнях 1,22-1,27. Для цього, мовляв, є сильні фундаментальні фактори в першу чергу з точки зору економічного росту і політики центробанків. Також паритет купівельної здатності для пари євро долар, згідно з даними ОЕСР складає 1,29. Хоча не всі аналітики згодні з такою зміною курсу саме в 2018 році.

 Справжній після новорічний подарунок приніс композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються MSCI EM. Цей фондовий індикатор вчора, в перший по-справжньому торговий день нового 2018 року, дуже суттєво додав, підрісши на 1,8%, і вийшовши на свій новий п’ятирічний максимум. Таким чином, поки (в перші півтора торгові дні і, до речі, і сьогодні) не справдились передбачення окремих аналітиків (як наприклад стратегів Bank of America Merrill Lynch). Ті на підставі аналізу історичного ряду припливів і відтоків коштів у фонди, які інвестують в цей клас активів стверджували, що двох років хорошого припливу коштів у фонди, які інвестують в акції країн, які розвиваються, як правило, не буває чи буває таке рідко. А тому, стверджували вони, після дуже хорошого припливу коштів в акції країн, які розвиваються минулого року, припливу, який виніс ці ринки на свої вершини, цей рік для індексу MSCI EM буде більш спокійним. Поки ж на річному інтервалі ми маємо ріст індексу MSCI EM – 37% (в доларах США).

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси підростають; на європейські фондові індекси змінюються різнонаправлено, але, в середньому –теж підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси трохи підростуть. Індекс MSCI EM зранку зростає ще на 0,4-0,5%.

 Щоправда на цьому, в цілому позитивному фоні, варто зазначити, що перші пару торгових сесій після нового року, як правило, позитивні.

 Новин в цей час для світових фінансових ринків небагато, а значимих - просто мало. Рух цін фінансових активів, обмінних курсів, відбувався вчора, в більшій мірі, по інерції, і був, скоріше, продовженням руху грудня. В п’ятницю в США буде опублікований черговий місячний звіт по праці в США за грудень 2017. Однак, інвестори зараз більше звертають увагу на політику центробанків в 2018 році, поточні ринкові оцінки цін акцій та пронози прибутків корпорацій, а також на стратегію інвестування на наступний рік з урахуванням і наступних політичних подій 2018 року.

 На цьому, в цілому позитивному зовнішньому фоні, в перший день торгів 2018 на УБ варто, скоріше, очікувати продовження зростання цін місцевих українських акцій. Сьогодні з позитивний результат для індексу Української біржі бачиться, як більш імовірний. Однак, нагадаємо, на фінансових ринках буває по всякому і обережність трейдерам не завадить.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 3 января 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду