Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 19:15
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 4 января 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1358,08+0,43%

В перший торговий день нового 2018 року індекс Української біржі знизився, втративши 0,8%. Це відбулось всупереч позитивній вчорашній динаміці на основних світових фондових біржах. Можна припустити, що вчорашнє зниження на УБ було наслідком дещо затягнутого безперервного зростання на УБ до цього. Технічна картина зростання індикатору Української біржі, принаймні поки, постраждала від вчорашнього зниження не надто сильно. Зараз це денне зниження виглядає, як невелика негативна корекція на рості. Щось подібне останній раз ми бачили в двадцятих числах грудня минулого року. Після цього індекс Української біржі суттєво додав.

 Знизились в ціні цієї середи всі п’ять індексних паперів УБ. Найбільші втрати в цей день мали акції Райффайзен банк Аваль (-1,7%), «Укрнафти» (-1,5%) та «Центренерго» (-1,4%).

 Обсяги торгів індексними акціями на ринку заявок Української біржі вчора були помітно нижчими за свої середньоденні за останній час, що не дивно через свята.

 Важливим чинником для подальшого цінового руху акцій на Українській біржі будуть два: 1) динаміка на світових ринках акцій, 2) публікація оголошень до зборів акціонерів місцевих емітентів. В останніх будуть наведені показники чистого прибутку акціонерних товариств за 2017 рік. Це буде суттєвим драйвером ціни, як для всього ринку місцевих акцій, так і окремих пайових паперів. Однак, цього ще треба трохи почекати.

 Світові ринки акцій вчора зростали. Про світові ринки акцій згадується в цьому огляді, в першу чергу тому, що з ними корелює (схоже змінюється) і місцевий український ринок акцій.

 Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора підріс на 0,5%. Цьому допомогло і певне вчорашнє локальне зниження євро проти долара. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, також вчора додав 0,5%. Цей фондовий індикатор перейшов до різкого зростання. Широкий фондовий індекс США, S&P 500 цієї середи зріс на 0,6%, і вперше за свою історію перевищив відмітку у 2700 пунктів. Разом з індексом S&P 500 оновили свої історичні максимуми вчора і два інші з трьох найбільш популярних фондових індексів США: Dow Jones та Nasdaq.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси знову підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси непогано додадуть. Індекс MSCI EM зранку зростає ще на 0,4%. Здається ціновому росту на фондових біржах світу не видно кінця і краю.

 Цьому сприяє і прискорення економічного росту в світі. Вчора в США був опублікований індекс ISM у виробничій сфері, який склав 59,7 процентів. На 0,8% зросли витрати в США на будівництво в листопаді минулого року. Ці дані також були оприлюднені вчора. На підставі сильного індексу ISM Федеральний банк Атланти (один з банків ФРС) підняв вчора прогнозну оцінку росту ВВП США за четвертий квартал 2017 року (квартал до кварталу) в перерахунку на рік з 2,8% до 3,2%.

 На цьому позитивному фоні, здавалось би, зростання на Українській біржі сьогодні може відновитись. Хоча, з іншої сторони оглядаючись недалеко назад – в 20-і числа грудня 2017 та й на початок грудня минулого року видно, що негативне коригування на рості на Українській біржі тривало два або три торгові дні. Так що, трейдерам на місцевому українському ринку акцій необхідно сьогодні бути готовими як до росту, так і для продовження невеликої негативної корекції.





·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 4 января 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду