Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 19:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 5 января 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1366,79+0,64%

Вчора індекс Української біржі підріс на 0,4%, після денного зниження минулої середи на 0,8%. Здається дуже ймовірним, що ріст індикатору місцевих українських акцій УБ продовжиться в найближчі дні чи тижні на фоні росту світових фондових ринків. В усякому випадку, поки графічна картина росту індексу Української біржі виглядає дуже переконливо.

Зросли в ціні три з п’яти індексних акцій УБ, одна знизилась і одна акція, «Донбасенерго», - не торгувалась. Абсолютна зміна ціни жодного індексного паперу Української біржі не перевищила 0,75%.

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку УБ знизились до мінімальних за останні два роки, що зазвичай буває у цей час між святами. 75% вчорашніх обсягів торгів індексними акціями були забезпечені торгами акціями «Мотор Січі», як підросли на 0,75%. На ринку заявок Української біржі пройшла дуже крупна угода з ОВДП зі строком погашення 28.03.2018.

Світові ринки акцій зростали.

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс на 0,9%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM також додав ще 0,5%. Цей фондовий індикатор в останні дні дуже різко зростає.  Такий сильних рух уверх викликає питання. Наприклад, чи не перекидають гроші інвестиційні менеджери та інвестори на ці ринки. А якщо так - чому? Бачать перспективу цих ринків? Зниження долара США? Чи інші ринки, як то ринок акцій США та ринки облігацій розвинутих країн викликають у них стурбованість? Широкий (основний) фондовий індекс США, S&P 500 цього четверга середи зріс ще на 0,4%, оновив свій історичний максимум, досягнутий учора. Фондовий індекс Dow Jones також додав (+0,6%) і вперше перевищив відмітку у 25000 – закривившись на 25075 пунктах. Це його новий історичний максимум. До речі, технічна картина в індексі Dow Jones – гострий пік, також викликає занепокоєння. Третій відомий фондовий індекс США, Nasdaq, який відслідковує в першу чергу високотехнологічні компанії, а також банки, також закрився вчора на рекордному максимумі.

Окремі аналітики говорять про причини вчорашнього росту на фондовому ринку США як про звіт приватної фірми ADP по ринку праці за грудень 2017, який передує сьогоднішній публікації офіційного звіту Міністерства праці США. Інші вказують на те, що зараз ринок акцій в дуже вигідному становищі – низька інфляція та низькі відсоткові ставки і є прискорення економічного росту. Згідно зі звітом ADP, приватний сектор в США в грудні створив 250 тис. робочих місць при очікуваннях в 190 тис.. Та все ж стурбованість не покидає. Технічна картина на ринках акцій така, що може передувати помітному зниженню через якийсь час (не обов’язково). Це гострі піки, перш за все в фондових індексах США, а оцінки акцій в США – високі. Вчора був також опублікований звіт по індексу менеджерів закупівель IHS Markit. Композитний індикатор IHS Markit U.S. Composite  PMI  Output  Index знизився до свого семимісячного мінімуму через ослаблення сектору послуг. Хоча, показник залишається доволі непоганим, Рис. 1, Рис. 2.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси знову підростають; на європейські – переважно підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси переважно додадуть. Індекс MSCI EM зранку зростає ще на 0,3%.

На цьому фоні загального росту світових ринків акцій (оптимізму) сьогодні можна очікувати також росту і цін місцевих українських акцій на Української біржі. Однак, обережність місцевим трейдерам все ж не завадить.


Рис. 1


Рис. 2


 


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 5 января 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду