Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 03.07.2024 19:13
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 9 января 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1380,47+1%


В передсвятковий день минулої п’ятниці індекс Української біржі підріс ще на 0,4%. Технічна картина індикатору УБ, як і раніше, -  це продовження переконливого росту на середньостроковому інтервалі (місячному інтервалі і більше).

З п’яти індексних паперів Української біржі виросли в ціні два, також два знизились в ціні, і один папір на ринку заявок УБ не торгувався. Найбільше з індексних акцій минулої п’ятниці підросла ціна акцій «Центренерго» (+1,2%). Ціни інших індексних акцій змінились менш, ніж на 0,5% в абсолютному вираженні.

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок УБ, як і днем раніше, були на рівні близькому до мінімальних за останні два роки. Причина – період між святами, коли багато хто з трейдерів бере відпустки. З індексних акцій на ринку заявок Української біржі переважно торгували акціями «Центренерго».

Корпоративні українські новини. «Крюківський вагонобудівний завод» в 2017 році збільшив обсяг продажів порівняно з 2016 в 1,8 рази до 3,6 млрд. грн.. Позитивна новина. Хоча, за умови закупівлі продукції заводу «Укрзалізницею», результат був би ще кращий.

Світові ринки акцій минулої п’ятниці і вчора переважно підростали, досягаючи своїх історичних чи багаторічних максимумів. Про світові фондові ринки згадується в цьому огляді, в першу чергу тому, що з ними добре корелює і місцевий український ринок акцій.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зріс на 0,7%, а цього понеділка ще на 0,5% і оновив свій п’ятирічний максимум. Він впритул наблизився до свого максимуму 2011 року. Вище йдуть вже значення максимумів початку 2008 та середини 2007 року. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 також суттєво додав, підрісши за два торгові дні, відповідно на 0,8% та 0,3%. Цей індикатор оновив свій дворічний максимум і закрився на відмітці, яку не бачили з серпня 2015 року. Широкий фондовий індекс США S&P 500  вчора зріс ще на 0,2% після росту в останній робочий день минулого тижня на 0,7%. Таким чином індекс S&P 500  оновив свій історичний максимум, досягнутий зовсім недавно.

Серед причин росту фондових індексів називають прискорення росту світової економіки та економіки США, зокрема. В Європі теж індикатори впевненості в економічному рості знаходяться зараз на багаторічних максимумах. Проте різкий ріст світових ринків в перші дні 2018 року, очевидно, вимагав би певної технічної паузи. І це було видно по тому, як американські фондові індекси торгувались, – у вузькому діапазоні, без великої динаміки.

Аналітики по фондовому ринку США зараз на підставі нового податкового законодавства цієї країни, яке передбачає меншу ставку на прибуток корпорацій, помітно піднімають оцінки чистого прибутку фондових індексів США. Проте, навіть, серед затятих оптимістів знаходяться скептики, як професор знаменитої школи Вартона Джеремі Сігал, тривалий час оптиміст по відношенню до фондового ринку США. Він каже, що ці нові оцінки росту прибутків по індексу S&P 500 на 2018 є суттєво завищеними. Професор Сігал вважає, що індекс S&P 500 ніяк не зросте в цьому році на передбачувані багатьма 10-12-15%. Більше того, в 2018 році може бути його навіть невелика негативна корекція. При цьому і ті фахівці, хто передбачає помітний ріст індикатору S&P 500 усвідомлюють, що ціни акцій корпорацій США на сьогодні є високими, дорогими.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси мало змінюються і торгуються різнонаправлено. Ф’ючерси на європейські фондові індекси -  майже всі зростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, на відкритті фондові індекси Європи, переважно, підростуть. Індекс MSCI EM практично не змінюється, просідаючи менш, ніж на 0,1%.

Таким чином з зовнішніх ринків поступають дещо різні сигнали: переважно позитивні, але є і негативні. На цьому фоні варто очікувати, скоріше, позитивних торгів на Українській біржі. Однак, на сьогоднішній день це не єдиний можливий сценарій торгів на УБ.






·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 9 января 2018
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду